İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ'de her yıl Tıp Bayramı dolayısıyla verilen 'Yılın Hekimi Ödülü', bu yıl Dr. Levent Karakuş ve Dr. Abdulkadir Oruç'a verildi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden İdari Hizmetler Başkanı Dr. Harun Öz ve Sağlık Bakanlığı Saha Gözlemcisi Dr. Necdet Filiz’in katılımı ile yapılan değenlendirmeler sonunda 'Yılın Hekimi Ödülü'nü, ilaç alarak kendine zarar verip intihar etmek isteyen bir vatandaşı hastaneye gelerek tedavi olmaya ikna eden 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde çalışan Dr. Levent Karakuş ile, organ bağışında yaptığı çalışmalar ile Seka Devlet Hastanesi'nin Türkiye genelinde ilk 10 hastane arasına girmesinde büyük emeği olan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Dr. Abdulkadir Oruç layık görüldü. 
Bugün İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen ödül  töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz,  her yıl Tıp Bayramı'nda, mesleğinde üstün başarı göstermiş hekimlerin yaptıkları özverili çalışmanın yanı sıra yıl içerisinde gösterdikleri başarılarıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hekimi olarak seçildiğini belirterek, “Hekimlerimizin yazılmamış birçok hikayeleri vardır. Emeğe, bilgiye saygı göstermek önemlidir. Hastalarımız da doktorlara teşekkürü çok görmesinler” dedi.
Durmaz,  ödül alan doktorlardan Levent Karakuş'un 112’yi arayan ve ilaç alarak kendine zarar vermek istediğini söyleyen bir vatandaşıı telefonda ikna edemediğini, emniyet yetkililerini arayarak adres tespitinde bulunup  adrese giderek hastayı, hastanede tedavi olması için  ikna etna ettiğini anlattı. Dr. Abdülkadir Oruç'un ise  ise görev yaptığı Seka Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hastalarımızın yakınlarını organ bağışı için ikna ettiğini, onun  sayesinde Seka Devlet Hastanesi'nin organ bağışında Türkiye genelinde  ilk 10’a girdiğini belirtti.