Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), ()- İZMİT'te İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazinin TOKİ'ye devredilmesi nedeniyle Alikahya Bölgesi'nde TOKİ tarafından yapımına başlanan 33 bin kişilik yeni stadyumun inşatında çalışan 30 kadar işçi ücretlerini alamadıklarını ileri sürerek iş bıraktı.
İzmit'te 1976 yılında yapılan İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazi, AVM ve rezidans inşaatı için TOKİ'ye devredilmesi karşılığında TOKİ kentin Alikahya Semti'nde yeni stat yapımını başlatıt. İhale bedeli 126 milyon Tl olan ve 2016 yılının başında bitirilmesi hedeflenen 33 bin kişilik yeni stad inşaatında taşeron firmaya bağlı işçiler ücret alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. İş bırakan işçilerin ihbarını alan polis ekipleri bölgeye giderek olumsuz bir olay yaşanmaması için önlem aldı.
Stadyum inşatında kalıp ustası olarak çalıştığını ve 4 aydan bu yana ücret alamadığını belirten Fesi Öztürk, şöyle dedi:
"Taşeron firmada çalışıyorum ve 4 aydır paramı alamadım. Firma yetkililerinden bugün alacaklarımızı istediğimizde polisleri çağırıp bizi kapı dışarı yapıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Paramızı alana kadar çalışmayacağız."
Kendisi ile birlikte 30 işçinin ücret alamayınca iş bıraktıklarını belirten Ayhan Aslan da "Paramız içerde ve mağdur durumdayız. Ailemiz var ve evde tenceremiz kaynamıyor. Hak mı bu? Artık paramızı alana kadar çalışmıyoruz. Firma yetkilileri banka hesabının bloke olduğunu söyledi. Biz aramızın ödenmesini istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI