İZMİT(Kocaeli), () - OLAĞANÜSTÜ Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Kocaeli'de günlük yayınlanan Bizim Kocaeli, Kocaeli Manşet ve Gebze Demokrat gazeteleri kapatıldı.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname başlığı ile Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Kocaeli'de günlük yayınlanan Bizim Kocaeli, Kocaeli Manşet ve Gebze Demokrat gazeteleri kapatıldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri kararın yayınlanmasının ardından gece saatlerinde gazete binalarına gelerek bilgisayar, hard diskler ve evraklarda inceleme yaptı. Gazetelerin kapandığını öğrenen çalışanlar gazetelere gelirken, polislerin arama yaptığı sırada dışarıda bekledi.

Gebze Demokrat Gazetesi'nin sahibi Murat Dağdeviren geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Bizim Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Güngör Arslan ise bu akşam gözaltına alındı.
FOTOĞRAFLI