KURULUŞUNUN 20. yılını kutlayan Koç Üniversitesi'nde, lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1.342 öğrenci diplomasını aldı.
Mezuniyet törenine Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç ve New York'un üç dönem Belediye Başkanlığını yapmış, Bloomberg şirketinin kurucusu Michael R. Bloomberg de katldı.

Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde gerçekleştirilen törende konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç, Topkapı da inşaatı tamamlanan Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sonbaharda hizmete açılacağını belirtti.

"KOÇ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SONBAHAR'DA HİZMETE GİRECEK"

Rahmi Koç şunları söyledi: “Şimdi iç mekânları tamamlanıyor. 220 milyon dolarlık bu yatırım, projemizin ilk safhası. Hastanemiz, 250 yataklı ve 10 ameliyathaneli olup, en modern cihazlarla donatılıyor. Tıp öğrencilerimiz eğitimlerinin son üç yıllarını ve stajlarını bu kampüste yapacak. Tıp Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarımız da Sağlık Bilimleri Enstitümüzde başladı. Topkapı kampüsümüz, inşa edildiği bölgeye de önemli bir dinamizm getirecek. Projemizin ikinci faslı, onkoloji kliniği, hemşirelik okulu ve öğrenci yurtları olacak. Üçüncü kademede de İstanbul'un yegâne tam teşekküllü çocuk hastanesini kurmuş olacağız" dedi.

KOÇ'TAN MEZUNLARA ÖĞÜTLER

Rahmi Koç ayrıca yeni mezunlara şu öğütlerde de bulundu: "Dünya, git gide küçülüyor. haberleşmenin anında yayıldığı bir ortamdayız. Politik olsun, ekonomik olsun, iyi ya da kötü haber, etkisini, hemen hissettiriyor. O bakımdan sizlere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum; Öncelikle karar vermelisiniz; entrepreneur mü olacaksınız, yoksa profesyönel olarak mı çalışacaksınız? İş hayatına mı atılacaksınız, akademik kariyeri mi seçeceksiniz? Yurt içinde kalmayı mı yoksa yurt dışında çalışmayı mı benimseyeceksiniz? İngilizce'nin yanında mutlaka 1, 2 lisan daha öğreniniz. ingilizce artık dünya anadili oldu. o sayılmıyor. Başlangıçta her ortamda çalışmayı kabul edin. tercihen sevdiğiniz işe odaklanmaya çalışın. terübeniz arttıkça, istediğiniz iş ve branşı seçebilme şansınız artar. Sözünüzün eri olun. tutamayacağınız sözü vermeyin. verdiğiniz sözü de, mutlaka tutun. Her türlü insan ile diyalog kurmaya kendinizi alıştırınız. mutevazı olun. tevazuu, hiçbir zaman zarar vermez. Hayalperest olmayın. bir vizyonunuz olsun, bunu ilüzyona döndürmeyin. Hesabınızı, kitabınızı iyi bilin. ayağınızı, bütçenize göre uzatın. 10 kazanıp, 1 harcıyorsanız zenginsiniz. 1 milyon kazanıp,1 milyon 1 harcıyorsanız, fakirsiniz demektir. bunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Nerede olursanız olun enerji kullanımına dikkat edin ve çevreye saygılı olun. Kızınca ani hareket etmeyin, üstüne bir yatın, 24 saat geçirin ve konuyu tekrar ele alın. Başkalarının tecrübelerinden mümkün mertebe istifade ediniz. bu şekilde hataları asgariye indirebileceğiniz gibi başarıları da azamiye çıkarabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat edin. vucut, bir makina gibidir; gençliğinizde hor kullanırsanız, ileriki senelerde acısını çekersiniz. Sporu hergün yapmaya çalışın. bütün hafta durup da, hafta sonuna yüklenirseniz vucudunuzu zorlamış olursunuz. İster yurt içinde, ister yurt dışında olun, örf ve adetlerimize sadık kalın. Buradan ayrıldıktan sonra üniversitenizi, bizleri, diğer mezun arkadaşlarınızı daima hatırlayın ve mümkün mertebe onlarla en azından dirsek temasında olunuz"

BLOOMBERG'E İŞLETME ALANINDA ŞEREF DOKTORASI

Törende konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise, “20 yılda hep birlikte çok güzel işler başardık ve üniversitemizi hak ettiği şekilde en üst sıralara taşıdık. Bu tırmanış, öğrenci ve öğretim üyelerinin olduğu kadar mezunların da çabaları ve başarılarıyla sürecek" diye konuştu. Mezunlara seslenen Bloomberg şirketinin kurucusu Michael R. Bloomberg de, “İnsanlar bazen bana soruyor: Başarınızın anahtarı nedir? Üniversiteden mezun olduğunuz gün bütün kariyerinizi planlamak değil elbette. Yaşam dümdüz ilerlemez, böyle olacağını düşünürseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Enerjinizi, batacağı kesin olan çok uzun vadeli bir projeye bağlamaktansa, kollarınızı sıvayın ve bulabildiğiniz işte çalışmaya başlayın, ne kadar alt seviyede olursa olsun. Tecrübeme dayanarak söylüyorum; başarınızı belirleyecek yegâne etken çok çalışmaktır. İlk işimde her sabah ofise ilk gelen ben olurdum. Böylece işe her zaman erken gelen CEO ile konuşabilme fırsatı yakalardım. İşe erken gidin. Geç saatlere kadar kalın. Ve herkesten çok çalışın. Çünkü ne kadar çok çalışırsanız o kadar fazla fırsat yakalarsınız" ifadelerini kullandı. Bloomberg'e törende işletme alanında Koç Üniversitesi Şeref Doktorası da verildi.

KEP ATTILAR

Koç Üniversitesi 2013-2014 akademik eğitim dönemi birincisi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Mezunu Ekin Seçinti de, yürüme engelli bir öğrenci olduğunu hatırlatarak, “Bugün gururla söylüyorum ki, engelsiz, çağdaş ve ilerici bir eğitim yeri olan Koç Üniversitesi'nde yetişmiş, 2014 mezunları olarak ülkemiz için eğitimde, sağlıkta, hukukta ve sosyal hayatta, fiziksel veya fiziksel olmayan, hiçbir engel tanımayan bireyler olarak hayata atılıyoruz" dedi. Tören, mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

(CT) (FOTOĞRAF)