Asef ULAŞ/MALAZGİRT(Muş), () - KOBANİ'de IŞİD'le girdiği çatışmada ölen YPJ'li 'Göksu Şiyar’ kod adlı Cansu Yıldız’ın (22) cenazesi memleketi Muş’un Malazgirt İlçesi'nde toprağa verildi.
Şanlıurfa Adli Tıp Morgu'ndan ailesi tarafından alınan Cansu Yıldız’ın cenazesi bugün öğlen saatlerinde Malazgirt’e getirildi. Cansu Yıldız için Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına DBP Muş Milletvekili Demir Çelik, DBP İlçe Başkanı ve yönetimi, Meya-Der yöneticileri, STK temsilcileri ve yaklaşık bin kişi katıldı.
Kobani’de 134 günde tarihi bir destan yazıldığını ifade eden Milletvekili Demir Çelik şunları söyledi:
"Tarihi destanı yazanlara selam olsun. Burada devleti olmayan, ordusu ve maliyesi olmayan bir halk, insanlara onuru, özgürlüğü ve insanca yaşamayı armağan etti. Bu tarihi destanı sahiplenen Malazgirt’i, Diyarbakır’ı, Muş’u ve tüm Türkiye halkını ve emeği geçen herkesi saygı ile selamlıyoruz. Söz konusu olan ayaklar altına alınan insanlıktır. İnsanlık değerlerini savunanlara, canını feda edenlere selam olsun. Yakın zamana kadar Cumhurbaşkanı ve Başbakan 'Kobani düştü düşecek' diye zil takıp oynuyorlardı. Dört gün önce Başbakan Diyarbakır’da Kobani’ye selam durmuştur. Selama durduran ellerinize, yüreğinize sağlık. Özgürlük yolunun yöneticileri, yol gidicileri olarak el ele, omuz omuza mücadelemizi büyütüp sürdürdüğümüzde, onlar Rojavaya da, Kürdistan’a da bütün Kürt yapılarına da selama saygıya duracaklardır."
YALOVA'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İKEN YPJ'YE KATILMIŞ
Kürtçe kısa bir konuşma yapan Cansu Yıldız’ın annesi Bahar Yıldız da, "Kızım Yalova'da üniversite öğrencisi iken geçen yıl YPJ'ye katıldı ve daha sonra Kobani’ye gitti. Kanını Kobani topraklarına döktü. Kobani özgürlüğüne kavuştuğunda öldü" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Malazgirt ilçe merkezinde cenaze dolaştırıldıktan sonra, yaklaşık bin kişilik kalabalıkla Malazgirt'e 25 kilometre uzaklıktaki Hancağız köyüne götürülerek toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI