KUTLAMALAR BÖLGE İLLERİNE YAYILDI

Kobani'nin IŞİD'ten temizlenerek Kürtlerin eline geçmesi, Güneydoğu illerinde coşkulu şekilde kutlandı. Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde toplanan vatandaşlar İstasyon Meydanı'na yürüyüş yaptı. Polis yürüyüş sırasında sıkı güvenlik önlemleri alarak bazı caddeleri trafiğe kapattı. Yürüyüş yapanlar sık sık IŞİD aleyhine sloganlar atarak, havai fişek gösterileri düzenlendi. Bazı semtlerden ise silah seslerinin yükseldiği duyuldu. Araçların kentte tur atan vatandaşların bazılarının Kürdistan bayrakları taşıdıkları görüldü.

NUSAYBİN'DE 1 ÇOCUK YARALANDI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin hemen karşısında bulunan ve Kürtlerin yaşadığı Suriye'nin Kamışlı kentinde yapılan kutlamalar sırasında atılan mermilerden biri Kamışlı'ya 500 metre mesafedeki Nusaybin'in Abdulkadir Paşa Mahallesi Kanarla Bulvarı'ndaki evlerinin önünde oynayan 5 yaşındaki Harun Sevinç'in omuzuna saplandığı iddia edildi. Nereden geldiği henüz belli olmayan mermi ile yaralanan çocuk, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapıldı. Harun Sevinç, daha sonra Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Nusaybin'in Mor Yakup Mahallesi'nde de bir mermi bir aracın camına isabet etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde mermi ile Harun Sevinç'in yaralanmasıyla ilgili Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Suriye'nin Ayn-El Arap (Kobani) bölgesindeki devam eden çatışmalar neticesinde bölgenin DEAŞ (IŞİD) terör örgütünün kontrolünden kurtarılmasını kutlamak amacıyla 26.01.2015 günü saat 17.40 sıralarında il merkezi ve ilçelerimizin münferit yerlerinden silah sesleri duyulması üzerine, ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde, Nusaybin Abdulkadirpaşa Mahallesi, Kanarya Bulvarı'nda evinin önünde oynayan H.S. isimli çocuğun nereden geldiği belli olmayan 9 mm çapında tabanca mermisi ile sağ omzundan yaralandığı ve mermi çekirdeğinin vücuda saplı kaldığı tespit edilmiş olup; tedavi amacıyla Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Kutlama amaçlı ateşlenen silahlardan çıkan mermi ile meydana geldiği değerlendirilen ateşli silahla yaralanma olayı ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup gelişmeler neticesinde kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir" denildi.

POLİSTEN 'SINIRDAN UZAK' DURUN UYARISI

Kamışlı'da yapılan kutlamalar sırasında atılan kurşunların Nusaybin'e düşmesi üzerine sınır boyunda devriye gezen polis ekipleri sık sık anons yaparak vatandaşları sınırdan uzak durmalarını ve evlerinden çıkmamalarını istedi.

CİZRE'DE SİLAH SESLERİ SUSMADI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki kutlamalarda ise dakikalarca ilçenin değişim mahallelerinde havaya silahlarla ateş açıldı. Havai fişek gösterilerinin de yaşandığı Cizre'de vatandaşlar sokaklara çıkarak sevinç gösterilerinde bulundu. Bazılarının ellerinde PKK flamaları ve Abdullah Öcalan fotoğrafları bulunanlar kentte araçlarla tur attı.

ŞIRNAK'TA HAVAİ FİŞEKLER ATILDI

Şırnak kent merkezinde ise HDP il binası önünde toplanan vatandaşlar davul zurnalar eşliğinde halaylar çekti. Kutlamalar sırasında havai fişek gösterileri yapılırdı.