Ahmet ACAR / KAŞ(Antalya), () - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası ile Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin 5 sanatçısı, çocukları klasik müzikle tanıştırmak için 'Duymayan Kalmasın' Projesi başlattı. Kırsal kesime yönelik turne yapan sanatçılar, Kaş'a bağlı Ağullu Mahallesi'ndeki öğrenciler için klasik müzik konseri verdi.
Kırsal alanda yaşayan öğrencileri klasik müzikle tanıştırmak ve klasik müzik dinleme alışkanlığı kazandırmak amacıyla viyolonsel sanatçısı Çağla Bilgin önderliğinde yola çıkan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Akça Baha Bilgin, Aydal İşgören, Özge Tanrıver ve Barış Öğüt, bir süre önce 'Duymayan Kalmasın' projesi başlattı. Proje kapsamında kendi imkanlarıyla daha önce klasik müzik dinlememiş çocukların ayağına kadar giderek konser veren sanatçılar, Kaş'a bağlı Ağullu Mahallesi Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini klasik müzikle tanıştırdı.
ÇOCUKLAR ORKESTRA YÖNETTİ
Rahatsızlığı nedeniyle Barış Öğüt'ün katılamadığı etkinlikte, viyolonsel sanatçısı Çağla Bilgin, fagot sanatçısı Akça Baha Bilgin, viyola sanatçısı Aydal İşgören ve keman sanatçısı Özge Tanrıver, 100'e yakın öğrenciye Mozart, Brahms ve Beethoven'in yanı sıra, Türk müziğinden örnekler çaldı. 'Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara' şarkısını öğrencilerle birlikte söyleyen sanatçılar, orkestra ve çok sesli müzik konserinin nasıl izlendiğiyle ilgili bilgi verdi. Orkestrayı bir ara ortaokul müdürü Binnur Aydınyurt ve 7'nci sınıf öğrencisi Simge Aydemir de yönetti. Sanatçılar, aynı konseri ve çalışmayı ilkokul öğrencilerine de tekrar etti. Konser sonunda sanatçılar, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
'KLASİK MÜZİKLE TANIŞTIM'
7'nci sınıf öğrencisi Özlem Çolakoğlu, "İlk kez klasik müzikle, farklı enstrümanlarla tanıştım. Böyle bir etkinlik gelecekteki adımlarıma yön verebilir" dedi. Alpaslan Burak Özmen ise "Burası köy okulu. İmkanlarımız o kadar gelişmiş değil. Bize enstrümanları tanıttılar. Sadece ben değil, bütün arkadaşlarım klasik müzikle tanışmış oldu" diye konuştu.
'ÇOCUKLARIN AYAĞINA GELDİK'
Projenin mimarı viyolonsel sanatçısı Çağla Bilgin de şöyle dedi:
"Köy çocukları şehirdeki etkinliğimize gelemediği için biz onların ayağına geldik. Onlara çok sesli müziği tanıtmak, enstrümanlarımız hakkında bilgi vermek istedik. Onların çok sesli müzikle bağlantılarının olmasını istedik. Bu yaptığımız etkinlik, umarım köy çocuklarının hayatında bir değişikliğe yol açar. Umarım hoşlarına gitmiştir."

FOTOĞRAFLI