Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - Diyarbakır'da üç yıl önce ağabeylerinin kayınbiraderi Serkan Pala'yı pusu kurarak silahla öldürdükleri iddiasıyla yargılanan kız kardeşler Servet ve Azize Koç, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Bağlar İlçesi'nde 23 Kasım 2012 günü meydana gelen olayda 20 yaşındaki Serkan Pala ensesinden tek kurşunla vurularak öldürüldü. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, cinayeti işledikleri şüphesiyle öldürülen Serkan Pala'nın eniştesinin kız kardeşleri Servet Koç (23) ve Azize Koç'u (41) gözaltına aldı. Suçlamaları reddeden kız kardeşler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Soruşturmayı yürüten savcı hazırladığı iddianamede Servet ve Azize Koç'un 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Serkan Pala'nın ensesinden vurularak öldürüldüğünü belirten savcı, bölgedeki işyerlerinin güvenlik kameralarının incelendiğini belirtti. İncelemede Serkan Pala'nın eniştesinin kardeşleri Azize ve Servet Koç tarafından öldürüldüğünün tespit edildiğini kaydeden savcı, taraflar arasında önceye dayalı husumet bulunduğunu belirtti. Azize ve Servet Koç'un ağabeyleri Veysi Koç'un 4 yıl önce bir öldürme olayına karıştığını vurgulayan savcı, kız kardeşlerin Serkan Pala'nın ablası olan yengeleri Türkan Koç'u bu olaydan sorumlu tuttukları ve bu nedenle cinayeti işlediklerini ifade etti.  Şüphelilerin 4 gün boyunca Serkan Pala'nın evini gözetlediklerinin tanıklar ve kameralarla tespit edildiği de belirtildi. Ayrıca gizli tanık Kuruçeşme'nin şüpheli Azize Koç'u ateş eden kişi olarak kesin ve net biçimde teşhis ettiği vurgulandı.
CİNAYETİ TASARLAYARAK İŞLEDİLER
Olayın gerçekleştiği saatte şüphelilerin telefonlarının olay bölgesindeki baz istasyonlarından sinyal verdiğini kaydeden savcı, yapılan aramada cinayette kullanılan silahın bulunamadığını da belirtti. Şüphelilerin sorgularında olay günü mezarlık ziyaretine gittiklerini, sonra eve döndüklerini, bir daha evden çıkmadıklarını, maktülün ailesi ile husumetlerinin olmadığını ve suçlamaları kabul etmediklerini ifade eden savcı, Azize ve Servet Koç'un tasarlamak ve saatlerce beklemek suretiyle Serkan Pala'nın evini gözetlediklerini ifade etti. Olay günü saat 14.20 sıralarında Azize Koç'un sokağa çıkan maktulü ensesine ateş ederek yaraladığını vurgulayan savcı, Serkan Pala'nın kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğini belirtti.
MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ
İddianamenin kabulünün ardından Azize Koç ve Servet Koç'un tutuklu yargılanması Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Davanın son celsesinde de sanıklar beraatlerini istedi. Duruşmada esas hakkında görüşünü açıklayan savcı sanıkların iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme eylemini gerçekleştirdiğini belirterek, cezalandırılmalarını istedi. Duruşmada son sözleri sorulan sanık kardeşler ise, "Mağduruz, adaletinize sığınıyoruz"dediler.
Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Azize ve Servet Koç'u önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki saygın tutumunu dikkate alan mahkeme cezayı ömür boyu hapise çevirdi. Mahkeme sanık Azize Koç'u ayrıca 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 1 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

FOTOĞRAFLI