İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Sarıyer kıyılarında inşa edilen ‘Kısırkaya Geçici Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı’nın yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin açılan davanın ilk duruşması 6. İdare Mahkemesi’nde görüldü.  Mahkemeden, Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği adına tarafsız bilirkişilerce keşif yapılması talebinde bulunuldu. 
Yenibosna İdare Mahkemesi'nde görülen duruşma sonrasında, yapımı tamamlanan ve açılmak üzere olan hayvan barınağını yargıya taşıyan Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Yeryüzüne Özgürlük Derneği üyeleri ve hayvan hakları savunucuları da destek verdi. “Kısırkaya’da ve Pendik’te Hayvan Tecritine Hayır” yazılı pankart açan eylemciler “İstanbul Kedileriyle Güzel”, “Sokak hayvanları mahalle sakinlerinindir” şeklinde dövizler taşıdı.

UÇAR: BURASI BARINMA YERİ DEĞİL

Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği adına konuşan avukat Kemal Uçar, tarafsız bilirkişilerce keşif yapılması talebinde bulunduklarını belirterek “Burası barınma yeri değil, daha çok esir toplama kampına dönüşmüş durumda. Sağlıklı hayvanların bile sağlığını kaybedeceği bir yer olarak inşa edilmiş. Barınağın kapatılması için uğraşıyoruz” dedi.  “İnsana, hayvana, yeryüzüne özgürlük” şeklinde slogan atan grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
22 Temmuz 2014 tarihinde İdare Mahkemesi’ne açılan davada, mahkeme bilirkişi heyeti tayin etmeden yürütmenin durdurulması talebini reddetmişti. Daha sonra yapılan itiraz üzerine, Bölge İdare Mahkemesi de 30 Aralık 2014 tarihinde itirazın reddine karar vermişti.