Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - DİYARBAKIR'ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 38 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Kaplan'ın Kırıkkale'deki baba evine ateş düştü.
Evli ve 2 çocuk babası olan Uzman Çavuş Osman Kaplan'ın görev yaptığı Malatya'dan geçici görevle Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne gittiği öğrenildi. Uzman Çavuş Kaplan, teröristlerin saldırısında yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp şehit oldu.
Kırıkkale'de oturan şehidin 4 annesi annesi Elmas, inşaatlarda sıvacılık yapan babası Mustafa ile kardeşi Burak Kaplan'a acı haber ulaştı. Şehit Uzman Çavuş Osman Kaplan'ın baba ocağı Kırıkkalenin Yuva Mahallesi, 2412'inci Sokak'ta bulunan 5 katlı Kaplan Apartmanı'nda oturan Kaplan ailesini Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ziyaret ederek baş sağlığı diledi.
Dışarıda bulunduğu sırada eve çağrıldıktan sonra oğlunun şehit olduğunu öğrenince fenalaşan, şeker ve tansiyon hastası baba Mustafa Kaplan, "Beni de oğlumun yanına götürün. Hastaneye götürmeyin" diye feryat etti. Rahatsızlanan baba hastaneye kaldırıldı. Acı olayın duyulmasından sonra yakınları da Kaplan ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.
Şehit Uzman Çavuş Kaplan'ın eşi Mahmure ile 3 çocuğunun Malatya'da bulunduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFLI