Gürkay GÜNDOĞAN-Hamza DEMİR/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, 'Milli Bilinç Kampı' için Çanakkale'ye giden izcilere aileleri tarafından saçlarına kına yakılarak uğurlandı. Duygusal anların yaşandığı uğurlamada çocuklarına kına yakan anneler gözyaşlarını tutamadı.
Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı nedeniyle Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından düzenlenen 'Milli Bilinç Kampı'na Zonguldak’tan Erdemir Anadolu Lisesi, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu ve Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi’nde okuyan 51 izci katıldı. Öğrencilere, Zonguldak Valiliği önüne gelen otobüse binmeden önce aileleri tarafından kına yakıldı. Bazı anneler saçlarına kına sürdükleri çocuklarını otobüse bindirirken duygulandı.
Civa Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Süleyman Şenol, Çanakkale'de savaşan askerlerin evlerinden kına yakılarak yollandığını hatırlatarak, "Biz de bunu hatırlamak amacıyla çocuklarımıza kına sürerek uğurluyoruz. Dedelerimizi anlamaya onlarla birlikte yaşamaya gidiyoruz. Klasik Çanakkale gezisinden ziyade onların yattığı yerde yatma, onların soluklarını hissetmek için gidiyoruz. Ağlayan izcilerimizi, ailelerimizi gördük. Çok önemli bir gezi olacak çocuklarımız için" dedi.
Okunan duaların ardından Çanakkale’ye doğru hareket eden otobüsün arkasından el sallayan ailelerin bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

FOTOĞRAFLI