TUNCELİ, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırı, memleketi Tunceli'de protesto edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de PKK'lı teröristlerin yaptığı ve 1 askerin şehit olduğu saldırı, memleketi Tunceli'de vatandaşlar tarafından protesto edildi. CHP il başkanlığının çağrısı üzerine kentin Seyit Rıza Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, saldırıya tepki gösterdi. Burada konuşan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, saldırıya tepki göstererek, "Dersim'in onuru, yiğit evladı Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na terör örgütlerince hain suikast saldırısını protesto etmek için buradayız. Buradan şunu söylemek istiyorum. Hangi terör örgütü olursa olsun, hangi çakal olursa olsun, hangi it olursa olsun, Kemal Kılıçdaroğlu'nun saçının bir tüyüne zarar verene bu ülkeyi dar ederiz. Tarih boyunca her türlü zulmü görmüş, her türlü katliamı görmüş bir toplumuz. Asla ve asla yeni bir kurban vermeyeceğiz ve verdirtmeyeceğiz" dedi.
Milletvekili Erol, hükümeti, ülkeyi terör örgütünün eylem yapabilir hale getirdiğini öne sürerek, "Buradan hükümete sesleniyorum. Türkiye'nin 81 iline terör örgütünün eylem yapabilir hale getirdiniz. Artık Türkiye'de yaşayan 79 milyon yurttaşlarımızın sosyal statüsü, mevkisinde ne olursa olsun, hiçbirimizin yaşam güvencesi yok artık. Türkiye bir terör örgütü çöplüğüne döndü. Siz hükümet üyeleri siz, Dersim'in onuru, Türkiye'nin umudu olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu koruyamayacaksanız, bundan sonra biz Dersimliler koruyacağız. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin konvoyuna bir saldırı değildir. Bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimliğine ve şahsına yapılmış bir saldırıdır. Eğer bu ülkede laik cumhuriyeti, demokrasiyi, insan haklarını, Mustafa Kemal'in inancını savunmak suçsa ve ölüm nedeniyse her Dersimli buna Kemal Kılıçdaroğlu gibi hazır ve de hazır olacaktır. Bütün hükümet üyelerini protesto ediyorum. Bütün bakanları protesto ediyorum. Türkiye'yi kan gölüne çevirdiniz. Evlatlar her gün yetim kalırken, analar babalar çocuklarını kaybederken sizin yaptığınız bir tek iş var. Ya cenaze namazlarına gidersiniz, ya da başsağlığı dilersiniz. Oysa ki, sizin göreviniz 79 milyon yurttaşlarımızın can güvenliğini korumaktır. Ne güvenlik politikalarınız, ne tedbir politikalarınız bu ülkeye huzuru getirmedi. Bu ülkede huzurun tek teminatı ve bu ülkeye barışı getirecek parti Cumhuriyet Halk Partisidir ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.
Konuşmanın ardından kalabalık, Kılıçdaroğlu lehine sloganlar atarak dağıldı.

FOTOĞRAFLI