KILIÇDAROĞLU TUNCELİLİ ÖĞRENCİLERE BURS GECESİNE KATILDI 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Eğitim-İş'in yürüyüşüne yapılan polis müdahalesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Üzerlerine biber gazı atıldı. TOMA'larla tazyikli sularla rahatsız edildiler. Bunu 21. Yüzyılın Türkiye'sinde yaşayan bir siyasi partinin genel başkanı olarak içime sindiremiyorum. Kimse öğretmenlerin kılına dahi dokunmamalı" dedi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitime Destek Derneği ile İzmir Tunceliler Platformu'nun öğrencilere burs toplanması amacıyla yaptığı yemek organizasyonuna katıldı. Kılıçdaroğlu, Bayraklı Arena'da düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, "Eğitime yapılan yatırım dünyanın en güzel yatırımıdır. Bir çocuğu, bir kadını, bir insanı eğitirseniz toplumu eğitirsiniz. Sınırlı olanakları olan çocukların eğitimi için destek vermek de bizim bir görevimizdir" dedi.
Üniversiteye giden öğrencilerin burs ihtiyaçlarını karşılamak gibi güzel bir amaç için toplandıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Eğitimi önemsiyoruz. Çocuklarımızı eğitecek kişi öğretmenlerdir. İlim Çin'de bile olsa gidilmesini isteyen bir felsefeden geliyoruz. Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum inanç ve felsefesinden geliyoruz. Ancak, öğretmenler bugün Ankara'da dövüldü. Üzerlerine biber gazı atıldı. TOMA'larla tazyikli sularla rahatsız edildiler. Bunu 21. Yüzyılın Türkiye'sinde yaşayan bir siyasi partinin genel başkanı olarak içime sindiremiyorum. Kimse öğretmenlerin kılına dahi dokunmamalı. Onları başımızın üzerinde taşımalıyız. Öğretmenine şiddet uygulayan toplumda çocuklarımızı sağlıklı yetiştiremeyiz" ifadelerini kullandı. 
Tunceli'de yetiştiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni, ülkesini sevdiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Ülkeme, bu topluma hizmet etmek istiyorum. Tüm çocuklar bizim çocuklarımızdır. Onların rahat okuyabilmeleri için elimizden gelen tüm çabayı göstermeliyiz. Bu katkı için İzmir'deyim. Bir çocuğumuz daha okulda rahat okuyacak duruma kavuşturursak ne mutlu bize." 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı örnek gösteren Kılıçdaroğlu "Belediye başkanlarımız çok duyarlı. Karşıyaka Belediye Başkanı her apartmanda bir çocuğa burs verecek felsefeyle yola çıktı. Çok sayıda öğrencimiz sağlanan bursla okullarına devam ediyor. Arzumuz her çocuğumuzun mali zorluklara düşmeden rahat okuyabilecek bir Türkiye'yi yeniden inşa etmektir" dedi.
Dernek Başkanı Hasan Güyüldar ise, "10 yıldır üniversite okuyan öğrencilerin eğitimlerinin yarıda kalmaması için destek oluyoruz. Ancak ihtiyaca yanıt veremediğimiz için dayanışma için bu toplantıyı düzenledik" ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, derneğin bursuyla okuyan 10 öğrenciyle tanıştı ve hatıra fotoğrafı çekildi. Dernek yöneticileri de Kılıçdaroğlu'nun boynuna Dersimspor atkısı taktı. 
AKADEMİSYENLERLE SEÇİME DOĞRU ARAMA KONFERANSI YAPTI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretinde Kaya İzmir Oteli'nde akademisyenlerle yaptığı toplantıda Haziran 2015'de yapılacak Genel Seçimler öncesi siyaset bilimci, sosyoloji, ekonomi, iletişim ve yerel yönetim alanlarında uzman İzmir, Antalya, Isparta, Mersin, Hatay Trabzon'dan gelen akademisyenlerle görüştü. 'Demokrasi, Kalkınma ve Toplumsal Uzlaşma arayışı Arama Konferansı' adlı toplantıda, iletişim ve algı yönetimi, yerel yönetim anlayışı, politika ve uygulamaları konusunda uzmanlar tespit ve önerilerini açıkladı. 
ASANSÖR'DE İZMİR ODAKLI 1 SAAT 
Kılıçdaroğlu, akademisyenler gerçekleşen toplantının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuğu olarak Tarihi Asansör Restoran'a gitti. Buradaki cumbada Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri TBMM Meclis Başkan vekili Güldal Mumcu, Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, Oğuz Oyan, Hülya Güven, CHP İl Başkanı Ali Engin, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve PM eski üyesi Hüseyin Saygılı ile 1 saat boyunca yemek yedi, görüşme yaptı. Kılıçdaroğlu, Tarihi Asansör'den ayrılırken buradaki kafeteryaya gelen İzmirlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Çok sayıda kişiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI