KILIÇDAROĞLU: PAPAYI ÖRNEK VERECEĞİNİ PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK GÖSTER

Malatya'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "O kadar sapıttılar ki Papayı örnek göstermeye başladılar. Sevgili peygamberimiz 'israf haramdır’ diyor. Onu örnek göster. Tamamen bozguna uğradılar, şaşırdılar” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da partisince düzenlenen mitingde konuştu. Yaklaşık 25 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri projelerini anlattı. Ak Parti hükümetinin 13 yıldır iktidarda olmasına rağmen üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "13 yıldır bunlar yönetiyor ülkeyi. Üniversite öğrencilerinin yurt sorununu bile çözemediler. Üniversite öğrencileri size söz veriyorum, yurt sorununu çözeceğim. Onlar gençleri potansiyel tehlike olarak görüyorlar. Ben ülkenin umudu olarak görüyorum. İlk kez oy kullanacak gençler; 12 milyon emeklimiz var, bunları yoksulluğa mahkum ettiler. Size söz veriyorum; emekliler oy verirken üniversitey başlamış çocuklarınızı getirin, güçlü bir Türkiye’nin temellerini atalım" dedi.

İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

İktidar olduklarında işsizlik sorununu çözeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Türkiye genelinde 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Onların anne ve babalarına sesleniyorum; 13 yıldır memleketi yönetiyorlar. Onların çocukları torpille kadroya geçiyor. İşsizliği çözmediler. Niye? ‘Bizim çocuklarımız işsiz değil’ diyorlar. Milletin çocukları umurlarında değil. Ben 8 Haziran’da başbakan olacağım ve herkese iş bulacağı bir ülke inşa edeceğiz. Eğer bir evde oğul-kız işsizse huzur olmaz. Bir evde çorba kaynamıyorsa huzur olmaz. Anneler çeker bunun sıkıntısını. İşsizlerin olduğu 3 milyon 750 bin hanedeki anneler mutlu değil. Ben buradan söz veriyorum 13 yıl değil 4 yıl yetki verin yoksulluğu tarihe gömeceğim."
Malatya’nın siyaset dünyasında ünlü simaları yetiştirdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Eskiden her iktidar döneminde Malatyalı bir bakan olurdu. Rahmetli Özal’a bakın başbakandı. İsmet İnönü, Recai Kutan bu toprakların çocuğuydu. Hiç ayrım yapmadık, yapmayacağız. Kayısısı nasılsa insanı da aynıdır buranın. Sizinde bir bakanınız olmasını istiyorsanız 8 Haziranda Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, mitinge katılanların iktidara yönelik ‘yuh’ nidalarına “Yuh çekmiyoruz. Demokratik yollardan sandıkta haramilerin iktidarına son vereceğiz” dedi.

YOKSULLUĞUN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLİRİM

7 çocuklu bir aile olarak yoksulluğun ne olduğunu bildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yoksulluğun işsizliğin ne olduğunu biliyoruz. Ben sizden biriyim. Anadolu’nun Kemaliyim. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversite okuyan tek kardeşim. Torpilsiz kadrolu memur oldum. O beylerden fazla kul hakkı neden yenmez ben onu da çok iyi bilirim. Bu ülkeye sözüm söz refahı getireceğim. Bu ülkede refahı tabana yayacağım. Herkes nasibini alacak. Bunu yapacağız. Yapamazsın diye bağırıyorlar. Yapacağım göreceksiniz. Dedim ki emekliye birer maaş ikramiye vereceğim diyorum. Veremezsin diyorlar. Efendim ‘biz hazineyi doldurduk Kılıçdaroğlu da parayı dağıtacak’ diyor. Maliye bakanı da diyor ki ‘nereden dağıtacak’ diyor. Hangisi doğru söylüyor. Türkiye’nin kaynakları zengindir. Eksik olan namuslu siyasettir. İktidar olduğumuzda ilk ramazan ve kurban bayramında sadece emekliler değil, dul ve yetimler, gazilerimiz, engelliler, herkes birer maaş ikramiyesini alacak. Hiç kimse endişe etmesin. Sözüm söz 77 milyona söz. Kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve millete vereceğim. Sanıyor ki biz emekliye 10 milyon vereceğimizi sanıyorlar. Sanki emekli ne alıyor. Ben sadece 11 milyon emekliden hayır ve dua istiyorum." 

ASGARİ ÜCRETi 1500 TL YAPMA YEMİNİ ETTİ

Asgari ücreti 1500 TL yapacaklarını yemin ederek söz veren Kılıçdaroğlu, "Emekliye verince emekli kazanacak, esnaf, toptancı, sanayici kazanacak. Türkiye kazanacak. Sadece hortumcular kaybedecek. Ankara’daki birilerini derdi hortumculara para kalmayacak. Benim derdim hortumculara para kalmasın. Yeni bir dedikodu çıkarmışlar, diyorlar ki 1 yıl ikramiye verecek. Hiç meraklanmayın yasası çıkacak, her ramazan ve kurban bayramında ikramiye verilecek. İkinci bir dedikodu çıkarmışlar, ikramiye verecek ama Bağ-Kur emeklilerine vermeyecek diyorlar. Hiç endişe etmeyin çiftçi kardeşim her yıl bu ikramiyeyi alacaksın. Söz Kılıçdaroğlu sözüdür. Bu ülkede aç ve açıkta kimse kalmayacak. Asgari ücret 949 lira, ben ‘1500 lira yapacağım’ dedim. Ankara’daki beyler itiraz ediyorlar. 1500 lira yapamazsın diyorlar.

Buradan söylüyorum. Herkes duysun çatlasalarda patlasalarda vallahi de billahide asgari ücreti 1500 TL yapacağım. Koşmuşlar beni işverenlere şikayet ediyorlar. Neden Kılıçdaroğlu’na itiraz etmiyorsunuz diyorlar. Sen niye karşıma çıkmıyorsun? Çıkamıyorsun, itiraz edemiyorsun işverenlerin arkasına saklanıyorsun. Emin olun bunlarda vicdan yok. 949 lira asgari ücret, bununla kim geçinecek. 1500 lira çok mu? Bir bey diyor ki ‘asgari ücretliye 1500 lira vermek asgari ücretliye zulümdür diyor. Asgari ücretli kardeşim 1 buçuk milyon asgari ücretli kardeşim, sana sesleniyorum; ben sana asgari ücreti 1500 TL yapacağım. Ama zulüm diyorlar. Ankara’da oturan beyler her ay 14 bin TL aylık alıyorlar. Onun için zulüm değil senin için zulüm. Asgari ücretli kardeşim şunu diyecek: Ankara’daki beyler 949 TL alıyoruz zulümdür diyorsunuz. Sen 14 bin lira alırken zulüm değil de ben 949 lira alınca mı zulüm. Asgari ücretliler sandığa giderken düşünecek. Ankara’daki beyler madem yok diyor ben de sandığa gidince sana oy yok diyecekler" dedi.

EMEKLİYE İKRAMİYEYİ, İŞÇİYE 1500 TL’Yİ ÇOK GÖRENE SANDIKTA DERS VERİN

Emekliye ikramiyeyi, işçiye 1500 TL’lik asgari ücreti çok görenlere sandıkta ders vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Emekli için de ‘bu para olmaz’ diyorlardı. 11-12 milyon emekli kardeşim. Sana da sesleniyorum; Senin hakkını savunan benim. Ankara’daki beylere şunu diyeceksin: Herkese var, kaçak saraya var, yandaşa var bana neden yok diyeceksin. Ben de 7 Haziran’da sandığa gidince benden de sana oy yok kardeşim diyeceksin. Allah’ın izniyle başbakan olacağım. Onlara bir kurs açacağım. Kurs iki konudan oluşacak. Bir devlet nasıl yönetilir dersi. İkinci ders de kul hakkı nasıl yenmez dersi. Kurs açıp mektup yazacağım. Gelin bu ülkede bütçe nasıl harcanır öğrenin. Kul hakkı nasıl yenmez onu da öğreteceğim. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Son 13 yılda iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Kayısı üreticisi de mağdur. Veli Ağbaba kayısı üreticisinin sorununu mecliste dile getirdi. Ankara’daki beyler sizin derdinizi bilmiyorlar. Sözüm söz 8 Haziran'da onlara anlatacağım" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU ERDOĞAN İÇİN ÇALIŞIR, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR

Çiftçi için mazotu 1.5 TL yapacakları sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Çiftçi perişan. Senin için mazotu 1.5 lira yapacağım diyorum. Ankara’daki beyler koro halinde itiraz ediyorlar. Bakın söyleyeyim onlarda duysunlar. Sen 1 lira 20 kuruşa gemilere yatlara verirken oluyor da ben çiftçiye verirken niye itiraz ediyorsun. Ankara’daki beylere söylüyorum; onlar yakutta incide KDV ve ÖTV’yi sıfırladılar. Bende mazotta sıfırlıyorum. Ben alın terinden yanayım sen köşeyi dönmekten yanasın. Ben halktan sen yandaşı zengin etmekten yanasın. Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. Güçlü Türkiye üreten Türkiye’dir. Güçlü Türkiye üreten, ordusu güçlü, üniversitesi güçlü, merkez bankası güçlü Türkiye’dir. Seçim beyannamemizi açıklayınca ezberleri bozuldu. Ne dersem olmaz diyorlar. Onlara desem ki gelin köşeyi dönelim hepsi koşa koşa gelir. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.

Sevgili anneler; 3 milyon 750 hanede yoksul anne var. Ankara’daki beyler Konya’da bir gecekonduda soğuktan ölen Ayaz bebeği hatırlamazlar. Samsunda açlıktan ölen Kübra bebeği hatırlamazlar. Ben hatırlıyorum. Bu ülkenin geleceğinde yarınında hiçbir çocuğun yatağa girmediği Türkiye’ye istiyorum. Her evde bereketin olduğu bir Türkiye istiyorum. Benim köşeyi dönme merakım yok. Ben Anadoluluyum. Ben Sivaslı, Kayserili, Türkiye Cumhuriyetliyim. Ben isterim ki ülkemde çiftçi, sanayici, işadamı, gençler rahatça yaşasın. Gençler özgürce meydanlarda mitinglerini yapabilsinler. Hiçbir meydan gençlere kapatılmayacaktır. Şimdi Mısır üzerinden masumiyet edebiyatı yapıyorlar. Kefeni giydik diyorlar. Niye giydin? Acaba Kılıçdaroğlu’nu tartışmanın merkezine çekebilir miyiz diyorlar. Onların derdi yandaş, dolar, köşeyi dönmek. Benim derdim 17 milyon yoksulun olduğu Türkiye’de 4 yıl içinde yoksulluğu sıfırlamak" dedi.

İktidar üyelerinin mağduriyet edebiyatı yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Mağduriyet edebiyatına karnımız tok. Uçak dedin verdik. 2 tane. Milyarlık araba dedin verdik. Onlar bunlara bir de çerez parası diyorlar. O kadar sapıttılar ki Papayı örnek göstermeye başladılar. Sevgili peygamberimiz ‘israf haramdır’ diyor. Onu örnek göster. Tamamen bozguna uğradılar. Şaşırdılar. 8 Haziran sabahı huzurlu bir Türkiye’de yaşamaya başlayacağız, ben inanıyorum. 7 Haziran günü Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verecek misiniz? İkinci söz sandığa giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş kardeşlerimi de ikna edin. 13 yıl bu ülkeyi yönettiler. Başka bir parti de yoktu. 13 yılda ne oldu anlatayım deyin. 13 yıl sonunda 2 milyon Suriyeli kardeşimiz oldu. 13 yıl sonunda 5.5 milyar Suriyelilere harcanan bütçemiz oldu. Bu tablo vicdanınızı rahatlatıyorsa iktidara verelim deyin, ama kardeşim yeter diyorsanız yaşanacak bir Türkiye istiyoruz. Bende size söz veriyorum. Sizin için, çocuklarınız, torunlarınız için bir saat diyorsanız bir saat 12 saat diyorsanız, 24 saat diyorsanız 24 saat sizin için alın teri dökeceğim" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP Malatya milletvekili adayları ile birlikte mitinge katılanları selamladı.