CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe kalkısmasında hedef haline gelen ve 43'ü özel harekatçı 50 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne ziyarette bulunarak, karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, "Polis teşkilatımıza gözümüz gibi bakmak, hepimizin görevi, Onlara demokrasi şehidi diyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini de belirtti.
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, darbe kalkışmasında hedef olan Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Lekesiz, "15 Temmuz 20016 akşamı Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki çörkertilmiş paralel çete unsurları tarafından her biri 1'er ton ağırlığında lazer güdümlü 2 füze atılmış, 43 özel harekat personeli şehit oldu. Allah'tan rahmet, şifa diliyorum. Bu Özel Harekat personelimiz terörle mücadeleden dolayı aylardır evinden, yurdundan uzakta olup, birkaç günlüğüne buraya gelen istirahat eden arkadaşlarlarımız. 15 Temmuz akşamı kendilerine görev verilidi. Atılan bombalarla 43 şehidimiz oldu. Sayın başkanım; Türk polisi bir olduğu gibi, bugün de Anayasanın temel değerlerine bağlı, hukuktan, demokrasitden yanadır, meşru otoritenin emrindedir. 15 Temmuz 20016 günü akşamı tüm Türkiye genilinde Türk Polis Teşkilatı hukuktan, millet iradesinden ve meşru otoriteden yana tavır koymuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. Acımızı paylaşma üzere teşrifleriniz memnun etmiştir."

"POLİS TEŞKİLATIMIZA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ"

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bobalanan Özel Harekat Merkezi önünde yaptığı konuşmada, "Anayasa'nın ruhuna sadık kalarak polis teşkilatımız hepimizin gözbebeği olmak durumundadır. Onlar; biz akşam evimizde rahat uyuyalım, cadde ve sokalarda rahat gezelim diye yeri geldiğinde canlarını feda eden kardeşlerimizdir. Dolayısiyle polis teşkilatımızı güçlendirmek ve onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin ortak görevidir. 15 Temmuz akşamı yaşanan olay sonrası Türkiye Cumhuriyeti tarihinde demokrasiye bağlılık, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne, anaysaada değişitrilmesi dahi teklif dahi teklif edilemeyen maddeler konusunda ortak paydalar oluşturdu" dedi.

"ONLARA 'DEMOKRASİ ŞEHİDİ' DİYORUZ"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, darbeciler tarafından Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne yapılan saldırılar sonucu 50 vatan evladının şehit olduğunu anlatırken şöyle konuştu:

"43 arkadaşınız Havacılık Dairesi'nde, 7 arkadaşınız, yani vatan evlatlarımız burada şehit oldu. Onlara demokrasi şehidi diyoruz. Onları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması, ortak bir dil oluşturması, onların hayatını feda etmesiyel gerçekleşti. Ordu içinde yuvalanan paralel çete FETO terör örgütünün devletin içinde yuvalanması, yapılanması, Silahlı Kuvvetler içinde yuvalanması, hepimiz için düşünülmesi gereken tablodur."

"UMARIM BU TABLO HEP DEVAM EDER
Siyasi ve dünya görüşlerinin farklı olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, siyasi görüşleri, dünya bakışlarının farklı olabileceğini vurgularken, "Türiye'deki bütün siyasi partilerin demokrasi, hukukun üstünlüğü konsunuda, devletin liyakat esasına dayanması konusunda ortak paydalar oluşturmaları önemlidir. Buraya demokrasi şehitlerimizi anmak için geldik. O akşam mücadrele eden polis teşkilatımıza, artı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde çete ile bağlantısı olmayan Türk Silahlı Kuvvetleri'mize, en büyük teşekkürü de canını feda ederek direnen vatandaşlarımıza. Siyasetçiler olarak bugünkü tablodan son derece mutluyuzt. Umarım bu atmosfer hep böyle devam eder" dedi.

"FETHULLAH GÜLEN'İN KESİNLİKLE İADE EDİLMESİ GEREKİR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye'de bir devlet krizi görüldüğünü, darbe girişimi olduğunu bildirirken, şöyle konuştu:
"Darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınması, halkın duyarlılık göstermesi çok önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede hem muhaletef partilerine bilgi verildi, kendi düşüncelerimizi belirtik. Fethullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi gerekir. Türkiye'de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bakanların oraya gitmesi bizim açımızdan son derece önemli."