DURUŞMA ERTELENDİ
Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, tutuksuz yargılanan Serkan Altıok, Vedat Ay ile öldürülen Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Durmuş katıldı. Sertaç Özer daha önceki yazılı savunmasını kabul ederek, tahliyesini istedi. Muhammet Yıldız da önceki savunmasını tekrar etti. Hediye Durmuş ise mahkemede, "Şuan konuşamayacağım, kendimi çok kötü hissediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Arif Çamur hakkında yakalama emri çıkarılmasına, tanıkların ifadelerinin alınmasına ve Muhammet Yıldız ile Sertaç Özer'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Temmuz tarihine erteledi.
"İKİNCİ ÖZGECAN DA BENİM KIZIM"
Mahkeme çıkışında açıklama yapan anne Hediye Durmuş, "En kısa zamanda davanın sonuçlanmasını istiyorum. Onların en ağır cezayı almalarını istiyorum. Beraatlarını istediler ama çıkarken de gözyaşıyla çıktılar. Benim kızımın elleri bulunmadı. Elsiz defnettim kızımı. 6 yaşındaki kızına ben bakıyorum" dedi
İdam cezasının getirilmesini isteyen Hediye Durmuş, "Bu dava bir örnek olsun. İkinci Özgecan da benim kızım. Ağırlaştırılmış üst üste müebbet versinler. Başka annelerin yüreği yanmasın, başka kişiler de suç işlemesinler" diye konuştu.