Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKELE, () - EGE Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu 70 kişi, 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle yapamadıkları ve içlerinde ukde kalan kep atma törenini, geride kalan 35 yılın ardından bugün buluştuklar Çanakkale'de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 1979-1980 yılı mezunu 70 kişi, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle  bugün  Çanakkale Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde toplandı. Mezuniyetlerini de kutlamak için cüppe giyen mühendisler, keplerini büyük bir keyifle gökyüzüne fırlattı.
Etkinlik sonrası konuşan Yüksek Ziraat Mühendisi 67 yaşındaki Şener Gürsel, "1980 yılında askeri darbenin olması nedeniyle o dönem orada yaşayan ve bu okuldan mezun olan arkadaşlarımız ne yazık ki sevinci paylaşamamıştı. İçimizde ukde kalmıştı. O dönemden mezun olan arkadaşlarımızla, hocalarımızla içimizde kalan bu ukdeyi gerçekleştirmek için Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yılı nedeniyle bu etkinliği kentte yapmaya karar verdik" dedi.
35 yıllık özlemi Çanakkale'ye yaraşır ve yakışır bir şekilde kutladıklarını söyleyen Şener Gürsel, "Bu özlemi bir nebze de olsa içimizden attık. Keşke o dönemde o süreç yaşanmasaydı da biz de usulüne uygun fakülte önünde keplerimizi atmış olsaydık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI