DENİZLİ Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, bireysel kredi ve kredi kartlarının Türkiye'nin en önemli ekonomik ve sosyal sorunlarından biri haline geldiğini söyledi. Denizli'de yıl sonunda tüm krediler arasında bireysel kredi ve kredi kartları oranının yüzde 17.1'den yüzde 27.3'e yükseldiğini söyleyen Keçeci, alınan tedbirlerle yılın ilk yarısında bu oranın yüzde 25.4'e düştüğünü belirtti.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, meclis toplantısında gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Son yıllarda kredi kartı ve bireysel kredilerin Türkiye'nin en önemli ekonomik ve sosyal sorunu haline geldiğini belirten Keçeci, "Kredi kartı ve bireysel kredi oranlarına baktığımızda 2005-2013 yılları arasında gerek Denizli'de gerekse ülke çapında bireysel kredilerin tırmanışı korkutucu oldu. Dokuz yıllık dönemde Denizli'de kullandırılan tüm krediler arasında bireysel kredilerle kredi kartlarının oranı yüzde 17.1'den yüzde 27.3'e yükseldi. Türkiye genelinde ise bu oran yüzde 20'den yüzde 31'e çıktı" dedi.
Alınan tedbirlerle kredi kartı ve bireysel kredi kullanım oranının bu yılın ilk yarısında düşmeye başladığını belirten Keçeci, "Reel ekonomiye ve sosyal hayatımıza sayısız olumsuz etkisi olan bu gelişimi durdurmak adına bir takım tedbirler alındı. Bu tedbirlerin meyveleri toplanmaya başlanmış görünüyor. 2014'ün ilk yarısında 2005'ten bu güne ilk kez bireysel kredilerin toplam krediler içindeki payının gerilediğini görüyoruz. Yılın ilk yarısında Denizli'de kart ve bireysel kredilerin tüm kredilere oranı yüzde 25.4'e, Türkiye genelinde ise yüzde 29.5'e geriledi. Bu oranın daha da düşmesi gerekir" diye konuştu.
Keçeci, pamuk fiyatlarındaki düşüşün özellikle Denizli'ye olumlu etki yapacağını savundu.
Çin'in pamuk talebini düşürmesinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olan pamuk fiyatlarını makul düzeye çekeceğini savunan Keçeci, fiyatlardaki düşüşün tekstil şirketlerinin karlarına olumlu yansımaları olacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI