ÇANAKKALE İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Sualtı Grup Amirliği ekipleri tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi kapsamında Kazakistan Polis Akademisi'nde görevli 10 polis memuruna 'Temel Polis Dalgıç Eğitimi' verildi.
Çanakkale'de 17-28 Ağustos tarihleri arasında Kazakistanlı 10 polis memuruna Temel Polis Dalgıç Eğitimi verildi. Güzelyalı'daki Karanlık Liman ile Geyikli'deki Yeniköy açıklarında gerçekleştirilen dalış eğitiminde Türk ve Kazakistanlı polisler denizaltında Türkiye ve Kazakistan bayrağı açtı. İki hafta süren eğitim sonunda 10 polis Çanakkale Polis Evi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kazak polislerden Zakiryanov Batyrbek, kısa bir süre içerisinde güzel bilgilere ve tecrübeye sahip olduklarını vurguladı. Batyrbek, şöyle dedi:
"Buradaki misafirperverlik karşısında kendi ülkemizdeymiş gibi hissettik. Eğitimler sayesinde donanımlı bir şekilde ülkemize dönüyoruz. Türkiye her zaman birinci olsun, her zaman gelişsin kendisini yükseklere taşısın ve kardeş ülkelerimiz her zaman sağ olsun, barış ve huzur içinde yaşasınlar." 

FOTOĞRAFLI