BODRUM'da otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan ve 17 gün sonra hastanede ölen yelken sporcusu 10 yaşındaki Ada Uz, yarın doğum gününde Turgutreis Mahallesi'ndeki mezarı başında anılacak. Anne Oya Erol Uz, "Anma töreninde hem sürücülere seslenip bir anlık dikkatsizliğin nelere mal olduğu konusunda dikkat çekeceğiz hem de Büyükşehir Belediyesi'ni yolların ıslahı için uyaracağız" dedi.
TED Bodrum Koleji ve Turgutreis Yelken Kulübü lisanslı sporcusu Ada Uz, geçen 5 Haziran'da annesi 41 yaşındaki Oya Erol Uz ile birlikte Turgutreis Mahallesi'ndeki yelken antrenmanından dönerken, Atatürk Caddesi'nin kenarındaki ağaçtan dut yemek için yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Bodrum'daki bir otelde ön büro personeli olarak çalışan 38 yaşındaki Hayal Aktar'ın kullandığı 48 TH 678 plakalı otomobil, annesinin gözü önünde Uz'a çarptı. Ağır yaralanan çocuk, ambulansla Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Uz, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Uz, doktorların müdahalelerine rağmen geçen 22 Haziran sabahı yaşamını yitirdi. Küçük yelkenci Ada Uz, Turgutreis Mahallesi'ndeki Yalı Camisi'nde kılınan namazın ardından Karabağ Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazenin ardından anne Oya Erol Uz, baba Ömer Uz, yakınları ve yelken sporcusu arkadaşları, kazanın meydana geldiği yerde yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.
DOĞUM GÜNÜNDE ANILACAK
Yarın doğum günü olan küçük Ada, mezarı başında anılacak. Oğlunu yitirmenin acısını yaşayan anne Oya Erol Uz, "Melek oğlum, kıymetlim Ada'mızı doğum günü olan 2 Temmuz Cumartesi günü saat 18.30'da anmak için Turgutreis Karabağ Mezarlığı'nda sevenleri, tüm duyarlı anne babalarla toplanıyor olacağız. Okul ve yelkenci arkadaşları da aramızda olacak. Sevenleri, anneler, babalar karanfillerle gelecek. Mezarlığın önünde yapacağımız açıklamada hem sürücülere seslenip bir anlık dikkatsizliğin nelere mal olduğunu konusunda dikkat çekeceğiz hem de Büyükşehir Belediyesi'ni yolların ıslahı için uyaracağız. Belediyelerin en önemli görevinin insan güvenliği olduğunu hatırlatacağız. Lokma dökeceğiz ve en önemlisi oluşturmayı planladığımız Ada Uz ormanı bilgisini sevenleri ile paylaşacağız. Başka anneler ağlamasın, canları yanmasın, gelin bu sese kulak verin, yolların iyileştirilmesini sağlayalım" dedi.

FOTOĞRAFLI