Tolunay DUMAN/ TARSUS,(Mersin),() - MERSİN'de 2007 yılında eğitim gördüğü Tarsus Amerikan Koleji'ne gitmek için evlerinin önünde servis beklediği sırada meydana gelen kazada hayatını kaybeden Sesim Sarpkaya'nın adı, ailesi tarafından yaptırılan fen lisesine verildi.
Sesim Sarpkaya'nın annesi Sema Sarpkaya'nın fikri doğrultusunda, babası işadamı Bülent Sarpkaya ve ile amcası Mustafa Sarpkaya tarafından Tarsus'un 82 Evler Mahallesi'nde yaptırılan 24 derslikli Sesim Sarpkaya Fen Lisesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile kent protokolünden çok sayıda bürokratın katıldığı törenle açıldı.
Törende konuşan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, 15 bin metrekare alan üzerinde kurulan 16 derslikli okul ve 204 yataklı kız öğrenci yurdunun yaklaşık 2 yıl içerisinde hayırsever işadamları Bülent ve Mustafa Sarpkaya tarafından yaptırıldığını söyledi. Okulda 412 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Demir, "Bu yıl yapılan YGS'de, Türkiye 109'unculuğu derecesiyle ilimiz devlet okulları arasında il birincisi olan Kübra Erdal isimli öğrencimizin de bu okuldan mezun çıkacak olması bizleri ayrıca gururlandırmıştır" dedi.
BURUK BİR GURUR YAŞIYORUZ
Daha sonra kürsüye davet edilen Sesim Sarpkaya'nın babası Bülent Sarpkaya ise şunları söyledi: "Sevgili kızım Sesim Sarpkaya'nın adına yaptırmış olduğumuz bu eğitim yuvasını, doğduğumuz, yetiştiğimiz, sevdiğimiz, Tarsus'umuza kazandırmak bizim için oldukça anlamlı. Sesim'in ailesi olarak eğitim ağında çok önemli bir eksikliği giderdiğimize inandığımız bu fen lisesinin buruk bir gururunu yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler, kızımız Sesim'in yarım kalan eğitimine olan özlemimiz sizlerin bu ilim irfan yuvasında müspet bilim peşinde koşarak Cumhuriyet'in değerlerine bağlı vatanına ve milletine yararlı insanlar olarak yetişmenizde son bulacaktır."
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise Sarpkaya ailesine yaptırdıkları okul için teşekkürlerini sundu. 2007 yılında elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Sesim Sarpkaya'nın hatıralarının adının verildiği okuldu sonsuza dek yaşatılacağını aktaran Vali Çakacak, "Sayın Sema, Bülent Sarpkaya çifti ve amcası Mustafa Kemal Sarpkaya'ya huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile genç yaşında aramızdan ayrılan Sesim kızımıza da bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın" dedi.
Mersin Valisi Çakacak, Sema-Bülent Sarpkaya çiftine ve amca Mustafa Kemal Sarpkaya'ya çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Protokol üyeleri tarafından okulun açılış kurdelesi hep birlikte kesildi.
AÇILIŞIN ARDINDAN ATHENA KONSERİ
Açılışın ardından Türkiye'nin sevilen rock gruplarından Athena konser verdi. Havai fişek gösterisiyle birlikte sahne alan ve performansıyla hayranlarını coşturan grup, izleyenlerin büyük beğenisi topladı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Athena, alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı. Grubun vokal Gökhan Özoğuz Tarsus'ta konser vermekten mutlu olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI