KAYSERİ İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) Başkanı Avukat Seyit Halil Yüzgeç, bir kanalda yayınlanan ‘Kertenkele’ dizisinde imam karakteriyle, halkın dini değerlerine, imamlara ve imamlık mesleğine hakaret edildiğini öne sürerek Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Adalet Sarayı önünde düzenlenen basın açıklamasında KİMDER üyeleri ile Diyanet-Sen Kayseri Şubesi üyeleri hazır bulundu. KİMDER Başkanı Avukat Seyit Halil Yüzgeç, sanat ve sanatçının karşısında olmadıklarını, Türk Sineması ve dizilerinin dünya çapında eserler ve yapımlara imza atmasını dilediklerini söyledi. Dünya sinemalarının olmayan bir tarih üretip, film yaptıklarını belirten Seyit Halil Yüzgeç, şöyle dedi:
"Bizim tarihimizde onlarca kahramanlık hikayesi bulunmasına rağmen, muhteşem çağlar, rezalet abidesi gibi anlatılmaktadır. Yine dünyada, Avrupa filmleri ve Hollywood filmleri de olmak üzere hiçbir filmde Hıristiyan yada Yahudi din adamları ile dalga geçilmezken, dini değerler aşağılanmazken, Türkiye’de yapılan film ve dizilerde namaz ibadeti, imamlar ve imamlık mesleği ile açıkça dalga geçilmektedir. Komiklik yapılarak din adamlarımız aşağılanmaktadır. Gençlerimiz, bu film ve dizilerle içleri boşaltılmaktadır."
Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu da, KİMDER ile birlikte suç duyurusunda bulunduklarını anlatırken, "Kalabalık kitlelere hitap eden televizyon kanallarının bu konuda çok daha seçici ve bilinçli hareket etmesi gerekmektedir. Televizyon yapımcılarını daha sağduyulu olmaya, özellikle büyük bir kısmı Müslüman olan ülkemizde dini değerlerimizi, dindar halkımızı rencide edici bu tür yapımlar konusunda dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Avukat Seyit Halil Yüzgeç ve beraberindekiler, Adalet Sarayı’na girerek dilekçelerini verdi.

FOTOĞRAFLI