KAYSERİ’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetreyi buldu, Kayseri-Malatya karayolu ile 190 köy yolu ulaşıma kapandı.
Aralıklarla dün başlayan kar yağışı, gece saatlerinde etkisini artırdı. Sabah saatlerinden itibaren de kar yağışı yoğun olarak devam etti. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-Malatya karayolu, Pınarbaşı İlçesi yakınlarında ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına ağırlık verdi. Ancak kar yağışının aralıksız sürmesi nedeniyle açılan yolun kısa sürede tekrar kapandığı ifade edildi. Kayseri-Ankara karayolunda gece çok sayıda aracın mahsur kaldığı, Karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucu araçların kurtarıldığı belirtildi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle karayollarında pek çok kaza da meydana geldi.
Kayseri’de 190 köy yolu da ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri de kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
ERCİYES’TE KAYAK SEZONU UZADI
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes yolu da ulaşıma kapandı. Ekiplerin, Erciyes’e çıkan Hisarcık-Erciyes, Hacılar-Erciyes ve Develi-Erciyes yollarında ulaşımın sağlanması için çalıştıkları kaydedildi. Ekiplerin yolları açmasına rağmen, tipi nedeniyle kısa sürede tekrar kapandığı belirtildi. Devam eden kar yağışı nedeniyle Erciyes Kayak Merkezi’ndeki kar kalınlığının 2.5 metreyi aştığı ve kayak sezonunu 15 Nisan’a kadar uzattığı ifade edildi. Erciyes’te dün başlayan ancak etkili olan kar yağışı nedeniyle aralıklarla yapılabilen Snowkite (paraşütlü kayak) yarışlarının bugünkü bölümü de henüz yapılamadı.

FOTOĞRAFLI