ÖĞRETMENLER Günü etkinliklerinde öğretmenler, öğrencileri ile birlikte günün anısına selfie çekerken, stajer öğretmenlerin yemin etti.
Öğretmenler Günü törenleri, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Buradaki törenlerde soğuk hava nedeniyle zaman zaman üşüyen bazı öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte günün anısına selfie de (özçekim) çekti. Daha sonra bir grup öğretmen Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Vali Düzgün’e kutlama programları hakkında bilgi verdi. Vali Düzgün ise Hz. Ali’nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözünü hatırlatarak, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Düzgün daha sonra öğretmenlerle bir süre sohbet etti ve onlara günün anısına hediye verdi.
Öğretmenler Günü nedeniyle Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde de kutlama programı vardı. Buradaki programa, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise Atatürk’e, başöğretmenlik unvanının verildiği bugünün her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlandığını öğretmenlerin yaşam koşullarının düzeltilmesine ilişkin çalışmalar yapıldığını anlattı. Konuşmaların ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren aynı zamanda emekli olan öğretmenler ile Hayırsever Sami Yangın’a plaketleri verildi.
Daha sonra stajyer öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. 11 öğretmenin meslek yemini ettiği törende, 6 kadın öğretmenin türbanlı olması dikkat çekti. Program Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği oratoryo ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI