KAYSERİ Eğitim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği’nce oluşturulan 'Prof. Dr. Esad Coşan Hatıra Ormanı'na bin 'sarıçam' fidanı dikildi.
Orman İl Müdürlüğü tarafından Kayseri- Niğde karayolu üzeri Boğazköprü mevkinde tahsis edilen 30 dönümlük alana fidan dikimi nedeniyle tören düzenlendi. Çok sayıda dernek üyesi ile yavrukurt ve izcinin katıldığı etkinlikte bin sarıçam fidanı toprakla buluşturuldu. Kayseri Eğitim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kaplan, giderek artan sanayi ile birlikte yeşil alanların azaldığını belirterek, "Azalan ormanlar, birçok tehlikeyi beraberinde getirmektedir. Günümüzde birçok felaketin nedeni, yeşil alanların azalmasıdır. Bizler de dernek olarak bu bilinçten yola çıkarak, Orman Müdürlüğüne başvurarak, orman alanı istedik. Onlar da isteğimizi yerinde görerek, derneğimize 30 dönüm alan tahsis ettiler. Bu alana 2 bin  fidan dikeceğiz. Bugün itibariyle bu fidanlardan binini diktik. Kalanları da zamanla toprakla buluşturacağız" dedi.
Prof. Dr. Bünyamin Kaplan, tahsis edilen orman alanına 2001 yılında Avustralya’da elim bir trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Prof. Dr. Esad Coşan’ın ismini verdiklerini söyledi. 

DÖ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)