KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, 2015- 2016 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' projesinin hazırlandığını ve proje kapsamında 339 emniyet personeli ile 52 ekibin okulların güvenliği için görevlendirildiğini bildirdi.

Vali Düzgün, 'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' projesi ile geleceğin teminatı çocukların daha güvenli ve huzurlu bir şekilde sadece eğitimleriyle ilgilenebilecekleri ortamların oluşturulmasının amaçlandığını kaydetti. 

İl merkezinde bulunan 391 okulda güvenliği sağlamak amacıyla 275 polis memurunun okul irtibat görevlisi, 64 rütbeli personelin ise okul irtibat amiri olarak görevlendirildiğini ifade eden Vali Düzgün, öğrencilerin günlük yaşamlarının önemli bir kısmının okullarda geçtiğini anımsatarak, "Okullar ve civarında meydana gelen olayların analizleri sonucunda 17 okulda sabit olmak üzere 26 ring görevi ve 9 acil müdahale ekibi olmak üzere toplam 52 ekip görevlendirildi" dedi.

Vali Düzgün, alınacak tedbirlerin tek başına yeterli olmayacağına işaret ederek, bu konuda velilere de önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Vali Düzgün, "Öğrenci ve öğretmenlerimizin huzur ve güvenliği için okulların yakın çevresinde sistematik bir şekilde güvenlik önlemlerini alıyoruz. Gerektiğinde velilerimizin de emniyet güçleri ile işbirliği halinde olmasını önemsiyoruz" diye konuştu.