KAYMAKAM Muhammet Fatih Safitürk'ün 10 Kasım'da makamında düzenlenen bombalı saldırıda şehit edildiği Mardin'in Derik İlçesi'ne modern, yeni kaymakamlık binası yapılacak. Yatırım programına alınan kaymakamlık binası için Maliye Bakanlığı'nın Mardin Valiliği yatırım izleme biriminin hesabına 7 milyon lira aktardığı belirtildi.
Derik İlçesi'nde 10 Kasım'da makamına düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün yaptığı hizmetlerin devamı için ilçeye yeni ve modern bir kaymakakmlık binası yapılması kararlaştırıldı. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine atanan yeni Kaymakam Hakan Kafkas, şehit Kaymakam Safitürk'ün halk için yaptığı ancak yarım kalan hizmetleri bıraktığı yerden devam ettirmek için ilk olarak Artuklu Mimarisi'ni yansıtacak yeni bir hükümet konağı yapacaklarını söyledi.
Kaymakam Kafkas, devletin şefkatli kollarını halkın çıkarları için kullanan şehit Kaymakam Safitürk'ün bıraktığı hizmet bayrağını yapacakları 5 yıldızlı otel kalitesindeki hükümet konağı ile daha ileriye götüreceklerine inandığını belirtti. 7 milyon liraya malolacak yeni hükümet konağı binası, Mardin yolu üzerindeki hazineye ait bir arsada yapılacak. İhalenin sonuçlanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde hükümet konağı binası temeli atılacak. Yakın bir sürede inşaatına başlanacak yeni hükümet konağının bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Bütün kurumların da aynı bina içerisinde hizmet vereceği hükümet konağının tamamlanması halinde şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün isminin de Derik'te ölümsüzleştirileceği kaydedildi.