Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - İTALYA'nın kuzeydoğusundaki Ravenna Limanı açıklarında başka bir gemiyle çarpışarak batan 'Gökbel' adlı Türk gemisinde kaybolan 38 yaşındaki Yiğit Küçükbıyık'tan 32 gündür haber alamayan Uşak'ın Sivalı İlçesi'ndeki ailesinin, acı dolu bekleyişi sürüyor. 39 yaşındaki Şengül Küçükbıyık, eşinin yaşadığından hala umutlu olduğunu belirterek, "Yiğidimi geri verin' dedi. "Babacım, çabuk gel. Seni çok özledim" diyerek ağlayan Gül Küçükbıyık ise yürekleri dağladı.
Geçen 28 Aralık'ta İtalya'nın kuzeydoğusundaki Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı 'Lady Aziza' adlı yük gemisiyle çarpışarak batan Türk gemisi 'Gökbel'in 11 kişilik mürettebatından 5'i yaralı kurtarılırken, 2'sinin cesedi bulundu, 4'ü ise kayboldu.
Güvertede toplandıktan sonra filikaya bindiği belirlenen Uşaklı 18 yıllık gemici, 1 çocuk babası Yiğit Küçükbıyık ve diğer kayıp mürettebattan bir daha haber alınamadı. Arama çalışmaları hakkında 32 gündür yetkililerin kendilerine hiçbir bilgi vermediğini belirten Küçükbıyık Ailesi Türk ve İtalyan yetkililere tepki gösterdi.
"OĞLUMU BULUP, GÖNDERSİNLER"
Baba 67 yaşındaki Şaban Küçükbıyık, Evrenli Mahallesi, Şeker Sokak'taki evlerinde eşi 62 yaşındaki Gülhanım, gelini Şengül ve torunu 8 yaşındaki Gül Küçükbıyık ile oğlundan gelecek en küçük bir haberi beklediklerini söyledi. Endişeli baba Küçükbıyık, "Hayatımız kabusa döndü. 32 gündür ne yattığımızı ne kalktığımızı biliyoruz. Kahreden, acı dolu bir bekleyiş içindeyiz. Türk ve İtalyan yetkililer birleşip aramalarını sıklaştırarak oğlumu bulup bana göndersinler" dedi. Anne Gülhanım Küçükbıyık ise, oğlunun bulunması için devlet yetkililerinin olayla ilgilenmesini istedi.
Eşinin batan gemide kayıp olduğunu öğrenince dünyasının başına yıkıldığını belirten Şengül Küçükbıyık, "Gemi kazasından bu yana eşimden hiçbir şekilde haber alamadık. Ne bir İtalyan, ne de Türk, ne de gemi şirketinden bir yetkili bizi arayıp, sormadı. Kendi çabalarımızla bir yerlere ulaşıp, bilgi almaya çalıştık. Konsolosluklarla irtibata geçtik. Ama bugüne kadar durumun ne olduğu konusunda hiçbir bilgiye ulaşamadık. Eşimi o gün bugündür bekliyorum. Onun yaşadığından halen umutluyum. İtalya'da ne şekilde bir arama yapıldığını bilmiyorum. Aramaların sağlıklı yapıldığını da düşünmüyorum. 'Kayıp olan eşim havadan, karadan ve denizden tam teşekküllü aranıyor mu?' Buna da emin değilim. İtalyan yetkililerden eşimi bulup, göndermelerini istiyorum" dedi.
"YİĞİDİMİ İSTİYORUM"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer tüm yetkililere "Yiğiidimi istiyorum" diye seslenen Şengül Küçükbıyık, "Türkiye'den bir arama ekibinin İtalya'ya gönderilmesini istiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünün bütün dünyaya yeteceğine inanıyorum. Biz burada hiçbir şeyden habersiz küçük bir vatandaş olarak kalmayı istemiyoruz. Küçük bir ilçede yaşıyoruz ve sesimizi hiçbir yere duyuramıyoruz. Artık bizleri de duymalarını istiyoruz. Eşim ölmediyse de resmen ölüme terkedildi. Eşimin bulunmasının tesadüflere bağlı kalmasını istemiyorum" diye konuştu.
"BU ACIYI YAŞAMAYAN BİLEMEZ"
Herkesin kendisine, "Acını anlıyoruz" dediğini de vurgulayan Küçükbıyık, şunları söyledi:
"Ancak, bu acıyı yaşamayan bilemez. Bu kayıp, ölüm acısı gibi değil. Bizi neyin beklediğini bilmiyoruz. Eşim bulunana kadar bekleyeceğim. Gemi kazasında, aramalarda ve her şeyde çok büyük ihmaller var. '32 gündür eşimi bulamayan İtalya'nın bir gemisi Türkiye'de kaza yapsaydı ne yapılırdı?' yetkililere soruyorum. Benim eşim dağ gibi, kapı gibi adamdı. Öyle aranıp da bulunmayacak görünmeyecek birisi değil. İstendikten sonra her yerden görülebilir" dedi.
Kayıp gemicinin kızı Gül Küçükbıyık'ın "Babacığım lütfen çabuk gel. Seni çok özledim" diyerek ağlaması ise yürekleri burktu.

FOTOĞRAFLI