Özkan TOKMAKOĞLU/KASTAMONU, () - KASTAMONU'da düzenlenen Azdavay-Pınarbaşı Macera Sporları Festivali'nde renkli görüntüler oluştu. Türkiye Motosiklet Federasyonu'nunca düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 4'üncü ayak yarışlarının da yapıldığı festival kapsamında kadın biniciler arasında gerçekleştirilen at yarışları ilgiyle izlendi.
'Karadeniz Havzasında Macera Turizmi Ağının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında gerçekleştiren festivalin açılışında renkli görüntüler oluştu. Açılışta konuşan Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı, organizasyon için iki hafta boyunca çalıştıklarını söyledi. Suğla Yaylası'nda Türkiye'nin en iddialı ekstrem enduro pistlerinden birinin yapıldığını ifade eden Doğramacı, şöyle dedi:
"İstiyoruz ki bu tip projelerle ilçemiz, bölgemiz, ilimiz kalkınsın. Bu projelerle sadece Azdavay kazanmıyor, Pınarbaşı, Kastamonu kazanıyor, yetişecek sporcularla Türkiye de kazanacak diye inanıyoruz. Geldiğimiz noktada ilçemizi hep turizmle tanıtmak istedik ama şunun üzerinde özellikle durmak istiyoruz. Spor, turizmin geleceğidir."
Konuşmaların ardından, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin oluşturduğu folklor ekibi, halk oyunları gösterisi sundu. Daha sonra yöresel kıyafetli 18 ile 80 yaş arasındaki kadınlar arasında at yarışı yapıldı. Yarışta 50 yaşındaki Hanım Ergin birinci olurken, Gülbahar Yıldız ikinci ve Sultan Çelik üçüncü oldu. Yarışmanın birincisine tam altın, ikinciye yarım ve üçüncü olan yarışmacıya ise çeyrek altın hediye edildi.
At yarışından sonra Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 4'üncü ayak ilk etabın startı verildi. Yarışların startını Vali Şehmus Günaydın ve Kastamonu Belediye Başkanı AK Partili Tahsin Babaş birlikte verdi.
Azdavay-Pınarbaşı Macera Turizmi Festivali'ni takip eden yerli ve yabancı turistler, yörenin kanyon, şelale ve yayla gibi pek çok doğa güzelliklerini de bir arada görme fırsatı buldu.

FOTOĞRAFLI