KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde 10 gündür kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan Erenyolu Köyü yolu, İl Özel İdare ekiplerinin çalışması sonucu açıldı. İl genelinde hala 163 köy yolu ulaşıma kapalı. 7 köyün öğrencilerinin eğitim gördüğü ilkokul da 10 gündür eğitime açılamadı.
İl Özel İdare ekipleri, 55 haneli Erenyolu Köyü ile ana yol arasında kardan kapanan 15 kilometrelik yolu 8 saat süren çalışmayla ulaşıma açtı. Greyder ve kar püskürtme makinesi ile yapılan çalışma sonucu yolun açılmasıyla köylüler büyük sevinç yaşadı. Köylüler, köye ulaşan görevlilere yemek ikram etti.

MUHTAR: MUTLUYUZ

Köy muhtarı Yaşar Çakal, kar yağışının ardından yolun ulaşıma kapandığını, elektriklerin de kesildiğini söyledi. Elektriğin 5 gün sonra geldiğini, yolun da 10 gün sonra açıldığını belirten Çakal, "Elektrik 5 gün yoktu. Vatandaşlarımız gazlı lambalar ile yaşamlarını sürdürdüler. 2 metre kar vardı. Kendi imkanlarımızla evde ihtayıçlarımızı karşıladık. 10 gündür köyden dışarıya çıkamıyorduk. Bugün yolumuz açıldı, mutluyuz" dedi.

OKUL 10 GÜNDÜR KAPALI

Erenyolu Köyü ile birlikte 7 köyün öğrencilerinin eğitim gördüğü 9 Haziran İlkokulu ise kar nedeniyle 10 gündür kapalı. Erenyolu Köyü yolu üzerindeki alanda bulunan okulun bahçesi tamamen karla kaplı durumda. Bahçedeki Atatürk büstü kara gömülürken, 120 öğrencinin eğitim gördüğü okulda eğitimin, okul yolu ve köy yollarının açılmasından sonra başlayacağı belirtildi.
İl genelinde 163 köy yolunun ise hala ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Ekipler, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.