İhsan YALÇIN / İSTANBUL, () TÜRKİYE Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan kas hastası kadınlar gelinlik giydi, dans etti, oyun havası eşliğinde doyasıya eğlendi.
Yıllardır gelinlik giyme hayaliyle yaşayan 14 kas hastası kadının önce kuaför Mustafa Babaarslan tarafından saçları ve makyajı yapıldı. Daha sonra da hastalara gelinlik giydirildi.
Temsili damatlarla birlikte peş peşe piste gelen kas hastası kadınlar, görme engellilerden oluşan orkestra eşliğinde dans etti, çiftetelli oynadı, halay çekti. Duygu dolu anlar yaşayan hastaların aileleri de, çocuklarının mutluluklarını bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

“HİÇ BUGÜNKÜ KADAR MUTLU OLMADIM"
İlk defa gelinlik giydiğini söyleyen kas hastası Gülizar Resuloğlu, “Farkındalık yaratmak, biz de varız demek için gelinlik giydik. Ben 54 yaşındayım. Hiç bugünkü kadar mutlu olmadım. Büyük bir şans. Umarım toplumda farkındalık sağlayabiliriz" diye konuştu.

“GELİNLİĞİ GERÇEKTEN GİYMEK İSTİYORUM"
Başka bir kas hastası 33 yaşındaki Aysel Oturak da, “Çok mutluyum, çok güzel. Ben kas hastasıyım. Bu hastalıklar duyulsun, çare üretilsin. Devletimiz bu hastalığa duyarlı olsun. Gelinliği gerçekten giymek istiyorum, böyle bir gün için değil" dedi.

“ONLARI MUTLU EDECEK BİR PROJE BU"
Öncelikli hedeflerinin hastalarının mutluluğu olduğunu belirten KADER Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir de, “Gelinlik giyme isteği hastalarımızdan geldi. Biz de bunu çok uygun bulduk; çünkü bizim hastalarımızın bu tür etkinliklere ve beraberliklere ihtiyacı var. Onları mutlu edecek bir proje bu. Bir yandan da bu tür etkinlikler farkındalık da yaratıyor. Toplumda bu insanların da var olduğunu anlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kuaför Mustafa Babaarslan ise “Gelinlik giymek istediklerini söylediler kızlarımız. Biz de onları bu duygudan mahrum bırakmamak için gelin saçlarını ve makyajlarını yaptık; gelinliklerini ayarladık. Herkesi bu tür projelere davet ediyorum. Onları bir müddet mutlu edebildiysek ne mutlu bize" şeklinde konuştu.
(FOTOĞRAF)