BOLU'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, halk otobüslerinin fazla yolcu almasını ve sefer sayılarının az olmasını karton otobüsle yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 250 öğrenci, kent merkezi ile Gölköy kampüsü arasında sefer yapan halk otobüslerinin fazla yolcu almasını ve sefer sayılarının az olmasını protesto ettiler.

Öğrenciler, 'Beleş otobüs' yazılı karton otobüsün içerisine girerek yürürken, 'Arkaya doğru ilerlemeyeceğiz' yazılı pankart taşıdı. Öğrenciler, 'Belediye şaşırma sabrımızı taşırma', 'Sınava geç kalmak istemiyoruz' sloganları atarken, fakültelerin önünden geçerken ellerindeki tencereye vurarak öğrencileri eyleme çağırdılar.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü önünde kısa süreli oturma eylemi yapan öğrenciler, 'Rektör sende otobüse bin' diye bağırdı. Eyleme ayağında pateniyle katılan bir öğrencinin taşıdığı 'Bizim de tekerimiz var ama bu kadar tripli değiliz' yazılı döviz dikkat çekti.

Aktivite merkezi önüne kadar yürüyen öğrenciler, halk otobüslerinin daha az yolcu almasını ve sefer sayılarının arttırılmasını istedi.