Ergün AYAZ- Faruk KIYAK/KARTEPE(Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde kayak merkezinde kar yağışı etkili olurken, her yer beyaza büründü. Kar kalınlığı 5 santime ulaşırken, kayan bazı araçlar devrildi.
İzmit'te yağmur yağışı aralıklarla etkili olurken, Samanlı Dağları'nın zirvesindeki Kartepe'de ise kar yağdı. Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte kayak merkezi beyaza büründü. Kayak merkezine giden yolda bulunan restoranlara uğrayanlar kar yağışını izlemenin keyfini çıkardı. Kar lastiği bulunmayan bazı araçlar yolda güçlükle ilerledi. Kayan bazı araçlar ise devrildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kartepe'nin zirvesinde bulunan oteller bölgesinde ise kar yağışı daha da etkili olurken, kar kalınlığı 5 santime ulaştı. Her yerin beyaza büründüğü Kartepe güzelliği ile büyüledi.
Sakarya'nın Akyazı ve Hendek ilçelerinin de yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Akyazı Keremali Yaylası karla kaplanırken, kar kalınlığı 5 santime ulaştı.

FOTOĞRAFLI