Mutlu YUCA- Murat KÜÇÜK/BOLU, () - BOLU'daki kayak merkezi Kartalkaya'da 60 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yapay kar desteğiyle pistlerde 75 santime çıkarıldı. İş makineleri pistlerde çalışmalarını sürdürürken sezon 9 Aralık'ta açılacak.
Köroğlu Dağları'nın zirvesindeki 2 bin 200 rakımlı Kartalkaya'da son yağan kar ile birlikte kar kalınlığı 60 santime ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşmesiyle de pistlerde yapay kar uygulaması yapıldı. Yapay kar makineleriyle yapılan kar takviyesiyle pistlerdeki kar kalınlığı 75 santime çıkarıldı. Türkiye'nin en uzun pistlerine sahip olan, snowboard tutkunları için de özel atlama rampalarının yer aldığı kayak merkezinde son sezon için son hazırlıklar yapılıyor. 9 Aralık'ta açılacak sezon öncesi pistler, iş makineleriyle kayak için uygun hale getiriliyor.
Dorukkaya Oteli Genel Müdürü Yusuf Avcı, son yağan kar ile birlikte Kartalkaya'da sezonu 1 hafta erken açacaklarını söyledi. Daha önce 15 Aralık olarak planladıkları açılışı 1 hafta geriye çektiklerini belirten Avcı şöyle konuştu:
"Önümüzdeki hafta kayak sezonunu açıyoruz. Pistlerde şu an kar kalınlığı yaklaşık 75 santimetre. İş makineleriyle pistlerimiz kayak tutkunları için hazırlanıyor. Yapay kar için gerekli olan eksi 7 derece hava sıcaklığı da oluşmuş durumda. Yapay karlarla pistlerimize kar takviyesi yapıyoruz. Kar üretmek için de ayrıca kar üretme jeti aldık. Önümüzdeki günlerde de yaklaşık 50 santim kar bekliyoruz. Kayak sezonu için her şey hazır."

FOTOĞRAFLI