KAR Tanesi ile Deniz Yıldızı'nın buluşması projesi kapsamında Kars'tan Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne gelen lise öğrencileri, yaşamlarında ilk kez denizi gördü, yüzmeyi ve golf oynamayı öğrendi.
Kars'ın Susuz İlçesi'ndeki Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencileri Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne geldikten sonra yaşamlarında ilk kez denizi gördü. Susuz'daki Kazım Karabekir Anadolu Lisesi ile Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi arasında yapılan 'Kar Tanesi ile Deniz Yıldızı Buluşuyor' Projesi kapsamında iki ay önce Kars'a giden öğrenciler kar ile tanışıp kayak yapmayı öğrendi. Susuz'dan gelen 25 lise öğrencisi ise, Kuşadası'nda yüzme hocası eşliğinde yüzme dersleri aldı, golf oynamayı öğrendi.
Kuşadası Golf & SPA Resort tesislerinde misafir edilen öğrencilere golf hocaları, golf sporunu anlattı. Sahada vuruş dersleri ve kullanılan gereçlerle ilgili pratik yaptırdı. Yaşamlarında ilk kez ellerine golf topu aldıklarını, çok heyecanlı olduklarını söyleyen liseli gençler, gün boyunca yeşil çimler üzerinde golf oynadı.
Kuşadası'nda kar tanelerini misafir etmekten mutlu olduklarını söyleyen Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi proje sorumlusu öğretmeni Seyhan Cavit, "Kar Tanesi ile Deniz Yıldızının buluşması çerçevesinde 20 öğrencimiz ile Kars'ı ziyaret ettik. Kars'ta çocuklarımız hiç görmedikleri karı gördü, kayak yaptı. Şimdi de Kars'tan gelen 25 kişilik grubu ağırlıyoruz. Biz de onlara yüzmeyi ve golf oynamayı öğretiyoruz. Beş gün boyunca tarihi ve doğal güzelliklerimizi onlara göstereceğiz" dedi.
Susuz Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Haşim Ağabeyoğlu da gelen öğrencilerin hiçbirinin daha önce denizi görmediklerini belirterek "Öğrencilerimizin hiçbiri daha önce Batı'ya gelmemiş, denizi görmemişti. Golf oynamamış, yüzmemişlerdi. Şimdi hem yüzmeyi öğreniyorlar, hem de burada olduğu gibi golf oynamayı öğreniyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI