BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar süren kar yağışı nedeniyle, ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, ilçenin 45 köy ile karayolu ulaşamı kapandı. Elektriklerin kesik olduğu ilçede okullar bugün için 1 günlüğüne tatil edildi. Tunceli'de ise yoğun kar yağışı nedeniyle 170 köy yolu ulaşıma kapandı.
Karlıova İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı felç etti. Sabah saatlerine kadar süren kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, sabah uyanarak işlerine gidenler, ev ve işyerlerinin önündeki kar yığınlarını temizlemeye çalıştı. Birçok kişi, evlerinin önünde biriken kar yığınları nedeniyle evlerinden çıkamazken, ilçe merkezindeki yoğun kar yağışı nedeniyle elektriklerin de kesik olduğu öğrenildi. İlçe merkezi ve bağlı köy okullarında da kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil ilan edildi. İlçe merkezinde yoğun kar yağışının, bazı mahallelerde elektrik tellerini kopardığı, kopan elektrik tellerinin ise tehlike yaratacak şekilde yerlerde olduğu görüldü.
Belediye ve Kayamakamlığa bağlı ekipler ilçe merkezinde ve köy yollarında çalışma başlattı. Kar yağışı nedeniyle akşam kapanan Karlıova- Bingöl yolu ulaşıma açılırken, aynı şekilde karla kaplı olan ve ulaşıma kapanan Karlıova- Erzurum yolunu açma çalışmaları ise devam ediyor. Bu yüzden Erzurum'a gitmek üzere Karlıova'ya gelen onlarca araç ilçe merkezinde bekliyor. Karlıova'da kar yağışı nedeniyle 45 köy ile karayolu ulaşamının da kapandığı öğrenildi.
TUNCELİ’DE 170 KÖY YOLU KAPALI
Tunceli’de de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde toplam 170 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, merkeze bağlı 28, Çemişgezek 2, Hozat 7, Mazgirt 22, Nazımiye 21, Ovacık 34, Pertek 15 ve Pülümür ilçesi 41 olmak üzere toplam 170 köye ulaşım sağlanamadığı ifade edildi. Açıklamada, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI