Eser AYDIN/MUŞ, () - TATİL için gittiği Uludağ'da kayak öğretmenlerinden Muşlu Seher Erdoğan'ın antrenman kayakları ile Alp Disiplini yarışlarında Türkiye üçüncüsü olduğunu öğrenen banka müdürü Nurdan Ürgüp, hiç tanımadığı kıza 3 bin lira değerinde kayak takımını kargo ile gönderdi. Aile 'dolandırılma' korkusuyla kargoyu kabul etmeyince Ürgüp, İstanbul'dan kayak takımları ile Muş'a gelerek hediyeyi teslim etti.
Fatma-Yaşar Erdoğan'ın 5 çocuğundan ortancası olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi ve Kaya Söylemez Spor Kulübü'nün sporcusu olan Seher Erdoğan, Bursa Uludağ'da geçen Şubat ayında düzenlenen Alp Disiplini K2 Ligi İkinci Ayak Yarışmaları'nda antrenman kayağı ile Türkiye üçüncüsü oldu. Yarışmaların yapıldığı gün tatil için Uludağ'da olan Nurdan Ürgüp, kayak öğretmenlerinden Muşlu Seher Erdoğan'ın Alp Disiplini yarışlarında Türkiye üçüncüsü olduğunu öğrendi. Tatili bitip İstanbul'a dönen Nurdan Ürgüp, Türkiye üçüncüsü Seher Erdoğan'ın Muş'taki ev adresi ve telefon numarasına ulaştı. Genç kızın babası Yaşar Erdoğan ile telefonla görüşen Nurdan Ürgüp, yaşadıklarını anlatıp Seher Erdoğan'a bu başarısından dolayı aldığı kayak takımını hediye olarak göndereceğini söyledi. Bu telefon görüşmesinin ardından Ürgüp'ün gönderdiği kayak takımı Erdoğan ailesine ulaştı. Ancak aile tanımadığı bir kişiden gelen hediyeyi 'dolandırılma' korkusuyla kabul etmedi. Hediyenin iade edilmesi üzerine harekete geçen Ürgüp, bu kez İstanbul'dan kayak takımları ile Muş'a geldi ve Erdoğan ailesinin evine giderek hediyeyi teslim etti.
Erdoğan ailesinin misafiri olan Nurdan Ürgüp, "Doğu Anadolu'da imkansızlıklar içinde genç bir kızın başarısı beni hem mutlu hem de duygulandırdı. Nice kızlarımız var tüm imkanlara rağmen bu fırsatları değerlendirmezken, antrenman kayağı ile dereceye giren kızımıza destek olmak istedim. Kendisine hayatı boyunca başarılar diliyorum. İyi ki kargoyu kabul etmemişler de buralara kadar gelip böylesine güzel insanları tanıdım. Amacım bir deniz yıldızını alıp denize bırakarak onun önünü açmak. Seher kızımız inanıyorum çok daha iyi dereceler yapacaktır" diye konuştu.
Gelen sürpriz hediye ile önce dolandırma korkusu yaşadığını, daha sonra sevindiğini söyleyen 16 yaşındaki Seher Erdoğan, "Nurdan ablama çok teşekkür ediyorum. Kendisine Türkiye şampiyonluğu sözünü verdim" dedi.

FOTOĞRAFLI