Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'daki Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan evli 1 çocuk babası Şeyhmus Tufan Işık, 17 Temmuz günü Batman'dan 72 EP 837 plakalı otomobiliyle Siirt'e gitmek için yola çıktı, bir daha haber alınamadı. Oğlunun kimseyle bir husumeti olmadığını belirten baba Yusuf Kemal Işık, "Eşi ve çocuğu günlerdir uyuyamıyor. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.
Karayollarında yardımcı yol kontrol görevlisi olarak çalışan ve yol onarım ihalesini alan taşeron firma çalışmalarını denetleyerek rapor hazırlayan 39 yaşındaki Şeyhmus Tufan Işık, Batman- Siirt arasındaki yol onarım çalışmalarını kontrol etmek için Diyarbakır'dan 17 Temmuz'da 72 EP 837 plakalı otomobille bölgeye gitti. Şeyhmus Tufan Işık, Batman ile Siirt'in Kurtalan İlçesini birbirine bağlayan yol kontrolünü aynı gün saat 16.00'da tamamlayan Işık, eşi Gurbet Işık'ı arayarak, "Siirt'e döneceğim, bu gece Siirt'te Karayolları Misafirhanesi'nde kalacağım" dedi. Ardından, Kurtalan İlçesi'nde kontrol mühendisini de arayarak onarım yapılan yolun durumuyla ilgili bilgi veren Şeyhmus Tufan Işık'tan saat 17.00'den itibaren bir daha haber alınamadı.
Kendisi de Karayollarında araştırma görevlisi olarak çalışan Yusuf Kemal Işık, oğlu Şeyhmus Tufan'dan haber alamayınca araştırmaya başladı. Siirt'teki Karayolları Şubesi misafirhanesini arayarak oğlunun gece orada kalmadığını öğrenen Yusuf Kemal Işık, ilk olarak 18 Temmuz'da Diyarbakır'da polise oğluyla ilgili kayıp başvurusunda bulunduktan sonra Batman'a giderek Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.
Oğlu Şeyhmus Tufan Işık'ın Kurtalan-Siirt karayolunda aniden ortadan kaybolmasının kendilerini endişelendirdiğini belirten baba Yusuf Kemal Işık, ilk etapta yol kesmiş olan PKK'lıların oğlunu otomobiliyle kaçırmış olabileceğini düşündüklerini ancak bunun net olmadığını dile getirerek, oğlunun tam olarak başına ne gelmiş olabileceğini bilmediklerini söyledi. Oğlunun eşi ve 3 yaşındaki oğlu Harun'a çok düşkün olduğunu, her hangi kimseyle bir husumeti bulunmadığını dile getiren baba Yusuf Kemal Işık, şunları söyledi:
"Oğlumdan 13 gündür haber alamıyoruz. Polise ve savcılığa kayıp başvurusunda bulunduk. Kullandığı araç son olarak Kurtalan çıkışında görülüyor. Mobese kameraları son olarak Kurtalan çıkışında görüyor. Ne oluyorsa Kurtalan- Siirt karayolu arasında oluyor. O günden beri oğlumdan haber alamadık. Oğlumun ortadan nasıl kaybolduğunu bilmiyoruz. Oğlumun herhangi bir kimseyle husumeti de yoktu. Kendi işinde gücünde biriydi. Kurtulan-Siirt arasında aniden ortadan kaybolmasına bir anlam veremiyoruz. Aklımıza ilk gelen örgütün kaçırmış olabileceği ve aracını eylemlerde kullanabileceği fikri geldi. Ancak doğru olup- olmadığını bilmiyoruz. Başka kişi veya kişilerce mi kaçırıldığını da bilmiyoruz. Gelinim ve torunum uyuyamaz hale geldi. 3 yaşındaki torunum babası olmadığı için yemekten de kesildi. Aracının izine de hiç bir yerde rastlanamadı. Oğlumun bir an önce bulunmasını bekliyoruz. Gören veya durumunu bilenlerin bize bildirmesini rica ediyoruz."

FOTOĞRAFLI