Turgay İPEK/ERZURUM, () - DÜNYADA nesilleri tehlike altında olan vaşaklardan birini yol kenarında yaralı olarak bulan Karayolları ekipleri, hayvanı yaşatmak için seferber oldu.
Erzurum- İspir karayolunun 18'inci kilometresinde Serçeme Deresi kenarındaki Eğerti Köyü yakınında dün sabah işbaşı yapan Karayolları görevlileri, yaralı halde bir vaşak buldu. Durum, cep telefonuyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bildirildi. Bunun üzerine Veteriner Hekim Veysel Doğan kısa sürede olay yerine geldi. Doğan tarafından ağ atılarak yakalanan vaşak, iğneyle bayıltılarak Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ndeki hayvan hastanesine götürüldü. Çekilen röntgen filminde vaşağın kalça kemiğinde ayrılma olduğunu tespit eden uzmanlar, ameliyata karar verdi. Veteriner Hekim Doğan, yaklaşık 1 yaşındaki vaşağa otomobilin çarpmadığını, düşme sonucu yaralandığını belirtti. Ameliyat sonrası iyi bir bakımla vaşağın iyileşebileceğini söyleyen Doğan, duyarlı davranışlarından dolayı karayolları çalışanlarını tebrik etti.
Hayatlarında ilk kez vaşak gördüklerini söyleyen Karayolu çalışanlarından Mehmet Zeki Atilla, "Erzurum-İspir ilçesi arasında yapılan karayolu çalışmasında görevliyiz. Saat 08.30'da Serçeme Deresi'nin geçtiği Eğerti köyü mevkinde asfalt sıkıştırma deneyi alırken yolun kenarındaki vaşağı fark ettik. Ne kediye benziyordu ne de kaplana. Korktuk ve yürüyemediğini anladık. Biz otomobil çarptı sanarak tanıdık herkesi arayıp yardım istedik. Sağolsun Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü hemen bir veteriner hekim gönderdi. Umarız yaşar ve yeniden doğaya döner. Vaşak çok güzel bir hayvanmış" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI