Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, Soğuksu ve Çarşı Polis Merkezi Amirlikleri'nin birleşmesi sonucu oluşturulan Karaelmas Polis Merkezi Amirliği törenle açıldı.
Törene Vali Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. Vali Kaban, Milletvekili Özbakır ve Cumhuriyet Başsavısı Topuz, kurdeleyi keserek karakolun açılışını yaptı. Daha sonra yeni alınan 4 motosikletin tanıtımı yapıldı.
Vali Kaban, Karaelmas Polis Merkezi Amirliği'nin, daha güçlü hizmet verebilmek amacıyla iki karakolun birleştirilmesiyle kurulduğunu söyledi. Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki PKK saldırısında şehit olan polislerden birisinin Zonguldaklı Çağdaş Arslan olduğunu hatırlatan Vali Kaban, şöyle konuştu:
"Üzücü haberler hepimizi üzüyor. Ama biliyoruz ki şehitlerimiz ölmüyorlar. Milletimizin başı sağ olsun. Millet olarak üzülüyoruz. Önceki gün şehit ve gazi derneklerimiz 'Suskunluğumuz şehitlerimize saygıdandır' sloganıyla yürüdü. Bu da güzel bir mesaj oldu diye düşünüyorum. Aynı şeyi söylüyoruz. Bugün de hayat devam ediyor. Bir taraftan daha güçlü hizmet verebilmek için bir polis merkezlerimizde birleşme yapıldı. Bunun açılışı için de buradayız."
Tören, 'Şehitlerimiz için yastayız' yazılı ay ve yıldız bulunan siyah pankart asılan karakol önünde kurban kesimi yapılmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI