ORDU Büyükşehir Avcılar Derneği, Karadeniz'deki bazı Avcı Dernekleri'nin de desteğiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün AVBİS'i (Avlak Yönetim Bilgi Sistemi) protesto etti.
Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde av köpekleriyle toplanan yaklaşık 200 avcı pankart ve afişlerle slogan atarak Sırrıpaşa Caddesi üzerinde yürüyüş yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün AVBİS Projesi'ni protesto etti. Ordu Büyükşehir Avcılar Derneği Başkanı Serhat Çelebioğlu, Milli Parklar'ın keyfi uygulamaları nedeniyle avcılığın iyice çıkmaza girdiğini, AVBİS çalışmasıyla 130 bin avcının yok sayılmak istendiğini ileri sürdü. Avcılığın AVBİS'le ücretli hale getirilmesi için ilgili düzenlemenin Torba Yasa'ya konulmak istendiğini, bu nedenle bunu protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlediklerini söyledi. Çelebioğlu, şöyle konuştu:
"Bugün geldiğimiz son noktada avcılık adına hiçbir çözümü olmayan Milli Parklar Türk avcısına Amerikan modelini dayatma çabası ve kararlılığı içerisindedir. Bu modelde asıl desteklenen özel avlaklardır. Devlet ve genel avlakların işletilmesi ve işlettirilmesi denen şey sermaye ilişkisinin kanıtıdır."
Bir süre slogan atarak yürüyen avcılar daha sonra okunan basın açıklamasının ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI