HAVA koşullarının uygun gitmesiyle Marmara ve Karadeniz'de yakalanan balıklarla tezgahları doldururken, başta hamsi olmak üzere birçok balığın fiyatı düştü. Özellikle Karadeniz'de bol avlanan hamsinin kilo fiyatı 10 TL'den 5 TL'ye geriledi.
Kocaeli'nin Karadeniz'e sahili olan Kefken ile Bağırganlı bölgelerindeki balıkçı limanlarından tekneleri ile açılan balıkçılar, ağları hamsiyle doldurup dönüyor. Bolluk nedeniyle 2 gün önce kilosu 10 liraya satılan hamsinin fiyatı yarıya düştü. Balığın bollaşması nedeniyle 'tezgahların şenlendiğini' ifade eden balıkçılardan Cenk Şimşek, "Şu anda Kefken ve Bağırganlı'daki balıkçılar inanılmaz bir şekilde hamsiyle dönüyor. Mesafe de kısa olduğu için tezgahlarımıza hem taze hem de ucuza geliyor" dedi.
Balık pazarında hamsi bolluğu görüldüğünü anlatan balıkçılardan Murat Şahin ise, "Vatandaşlarımıza bu günlerde hamsi tüketmelerini öneriyoruz. Bu ara hamsi dönemi ve inanılmaz bir bolluk var. Önümüzdeki günlerde fiyatı 5 TL'nin de altına düşüceğini tahmin ediyoruz. Bu balık o kadar taze ki çiğ bile yenir" diye konuştu.
Balık Pazarı'nda hamsinin yanı sıra palamut, istavrit, çinekop, lüfer de bulunuyor.
İzmit Balık Pazarında bugünkü balık fiyatları şöyle:
* Hamsi kilo: 5 TL, * Palamut tane: 8-10 TL, * Sarıkanat kilo: 18-20 TL, * İstavrit kilo: 5-6 TL, * Mezgit kilo: 7 TL, * Tekir kilo: 13-15 TL, * Zargana kilo: 15 TL, * Kırlangıç kilo: 20-30 TL, * Kalkan tane: 30-65 TL, * Turna Mezgit kilo: 15-20 TL, * Sardalya kilo: 5 TL, * Karides kilo : 13-15 TL.