Erol AKKIR/ ANTALYA, () - ANTALYA'da, dayısı için öğretmenlik hayalini erteleyen Sevgi Aslan, bağışladığı karaciğer parçasıyla hayata bağladığı Muharrem Arpaç ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kontrole geldi.
Siroz hastası dayısını yaşatmak için üniversite sınavına girmeyen 19 yaşındaki Sevgi Aslan, karaciğer dokusunu bağışladığı 39 yaşındaki Muharrem Arpaç'ı hayata bağladı. Nakilden sonra naklin gerçekleştirildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne ilk kez gelerek muayene olan dayı- yeğen, sonuçların mükemmel olduğunu, sağlıklı olduklarını öğrendiklerini söyledi.
Öğretmen olup çocuklara bir şeyler öğretebilmeyi hayal ettiğini anlatan Gaziantep Nizip Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi mezunu Sevgi Aslan, "Ameliyat hazırlıkları ile üniversite sınav tarihi çakışınca tercihimi dayımın sağlığından yana kullandım. Sınav yerine ameliyata hazırlandım" diye konuştu.
Ertelediği hayallerini gerçekleştirebilmek için yeniden derslere çalışmaya başladığını aktaran Sevgi Aslan, "Dayım hayalime kavuşmam için eğitimime katkıda bulunacağını söylüyor. Fakat benim için önemli olan onun sağlıklı bir hayat sürdürmesi, çocukları ve eşiyle mutlu bir hayat geçirmesi" dedi.
Muharrem Arpaç ise "Beni kimseye muhtaç etmeyen yeğenim Sevgi'nin hayallerinin gerçekleşmesi için çalışacağım. En azından onun yanında durup destek olacağım. Ben ona hayatımı borçluyum. Bundan sonraki yaşamımı bunun bilincinde sürdüreceğim. Biz ailece onun başarısı için dualar edip yanında olacağız" diye konuştu.
Elektrik teknisyeni Muharrem Arpaç, "Yeğenim bağış yaparak onurlu bir davranış sergiledi. O ailemizin kahramanı oldu. Yüreği sevgi dolu yeğenimle birlikte organ bağışı için çalışacağız. Herkesi organ bağışına çağırıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI