Suat SÖĞÜT/FİNİKE (Antalya), () - ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 1 yıldır evde eğitim gören kemik kanseri hastası 15 yaşındaki Aysel Solakoğlu, kemoterapi tedavisi nedeniyle 23 Ocak'ta alamadığı karnesini bugün Kaymakam Mesut Yakuta'nın elinden aldı. 'Takdir belgesi' de alan Aysel, "İyileşip, doktor olmayı planlıyorum" dedi.
Finike Cengiz Topel Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Aysel Solakoğlu'na 2013 yılı Temmuz ayında kemik kanseri teşhisi konuldu. O dönemden beri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Aysel Solakoğlu, eğitimini de evde devam ettirmeye başladı. Kaymakamlık ve diğer kamu kurumlarının desteğiyle ilçe merkezinde geçici bir evde ailesiyle birlikte yaşayan Aysel Solakoğlu, okuma azmi ve hastalığına karşı dirayeti dolayısıyla büyük takdir topladı.
Aysel Solakoğlu, kemoterapi tedavisi nedeniyle alamadığı karnesini bugün Kaymakam Mesut Yakuta'nın elinden aldı. Hayvancılıkla uğraşan anne Melahat ve baba Ahmet Solakoğlu'nun ilçe merkezine 1 saat uzaklıktaki Ernez Mahallesi'ne gittiği dönemlerde, ikinci ailesi olarak gördüğü mimar Ümmühan Hepbir ve eşi elektrik mühendisi Cengiz Hepbir'in evinde misafir olarak kalan Aysel Solakoğlu, karnesini de burada aldı. Kaymakam Mesut Yakuta, Milli Eğitim Müdürü Adem Çolak, Cengiz Topel Ortaokulu Müdürü Hüsnü Karataş ile birlikte Aysel'i ziyaret ederek, hem karnesini hem de takdir belgesini verdi.
Kaymakam Mesut Yakuta, Aysel'in başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Rahatsızlığından dolayı tedavi görüyor. Durumu inşallah daha iyi olacak. Öğretmenlerimiz her türlü desteği veriyor. Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulu Aysel'in iyi bir eğitim alması için destek veriyoruz. Kısa sürede sağlığına kavuşur ve ülkemize faydalı bir birey olur inşallah" dedi.
'ÇOK İYİ BİR AİLESİ VAR'
Aysel'in ikinci ailesi olarak gördüğü ve çocukları olmayan Ümmühan- Cengiz Hepbir çifti de karne sevincini paylaştı. Ümmühan Hepbir, arkadaşı vasıtasıyla Aysel ile tanıştığını anlatırken, "Aysel'in hiç kimseyle görüşmediğini söylediler. Küçükken çocuk felci geçirdim. Ortopedik özürlü olduğum için o yaşlarda ne hissedebileceğini tahmin ederek yanına gittim. İletişimim çok kolay oldu. Çok iyi bir ailesi var. Burada geçici ev düzenlendi ancak keçileri doğum yapacağı için gittiler. Aysel de tatilde köye annesinin yanına gitmek istedi ama ben izin vermedim. Çünkü oradaki şartlarla burası farklı. O da benimle çok mutlu" diye konuştu.
'DOKTOR OLMAYI PLANLIYORUM'
Aysel Solakoğlu ise 2013 yılında hastalığını öğrendiğini belirterek, şöyle dedi:
"Mahallemizde okul bulunmadığı için yatılı okuyordum. Başarılı olan öğrencileri Ankara ODTÜ'ye götürdüler, orada kamp yaptık. Ayağımın şiştiğini ve yürüyemediğimi fark ettim. Doktora gittik, Antalya'ya sevk etti. Hastalığıma teşhis konuldu ve Temmuz ayının sonunda tedaviye başladık. İlaç tedavim devam ediyor. İnşallah iyileşeceğim. Ülkeme yaralı bir doktor olmayı planlıyorum."

FOTOĞRAFLI