DİYARBAKIR, () - SURİYE'nin Rakka kentine yönelik düzenlenen operasyonda geçen yıl 21 Aralık'taki çatışmada ölen ancak, cenazesi 5 ay sonra DEAŞ'tan alınan Kanadalı YPG'li Nazzareno Antonio Tassone, öldükten 6 ay sonra Kanada'da toprağa verildi. Törende Tassone'nin  tabutunun üzerine Kanada bayrağının yanı sıra YPG flamasının da konulduğu görüldü. 
DEAŞ'ın merkez olarak kullandığı Rakka'ya yönelik koalisyon güçlerinin hava desteği ile süren operasyonda, 21 Aralık 2016 günü Batı Caber köyünde çıkan çatışmada, İngiltere vatandaşı YPG'li Ryan Lock ile birlikte yaşamını yitiren Kanada uyruklu Nazzareno Antonio Tassone'nin cenazesi öldükten 5 ay sonra DEAŞ'tan alındı. Dün cenazesi Kanada'ya an Tassone için Niagara şelalesi bölgesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende tabutun üzerine Kanada bayrağının yanı sıra YPG flaması da konuldu.
Cenaze törenine katılan yakınları, 24 yaşında olan Nazzareno Antonio Taassone'nin, 2016 yılı Haziran ayında evinden ayrıldığını ve ailesine İngilizce öğretmek için Irak'a gideceğini söylediğini, daha sonra Suriye'de YPG'ye katıldığını söylediler. Cenaze töreninden sonra Tassone, Fairview Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI