Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - SEÇİM ittifakı yapan Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) mitinglere Kocaeli'nden start verdi. Yağmur altında yapılan mitingde konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasında iktidarı eleştirdi.
Perşembe Pazarı alanında yapılan miting genel başkanlar, 1.5 saat gecikmeyle geldi. İlk konuşmayı yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçimin demokratik bir ortamda geçmediğini, darbe anayasası ve seçim yasasıyla seçime girildiğini söyledi. Ak Parti'nin 13 yıldır ülkeyi yönettiğini ve tek başına anayasa değiştirme gücü olduğunu hatırlatan Destici, "Peki kardeşim niye değiştirmedin? Şimdi hangi yüzle millete gidip de ben yeni sivil demokratik anayasa yapacağım diyorsun. Artık bu büyük Türk milleti buna inanmaz. Buna kanmaz. Eğer gerçekten niyetleri Türkiye'yi demokratikleştirmek, her görüşün Meclis'te temsil edilmesi olsaydı bu zamana kadar defalarca yapabilirlerdi" dedi.
KAMALAK: YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE KURALIM
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak da konuşmasında, Avrupa ülkelerinin yöneticilerinin Türkiye'ye geldiklerinde lüks saraylarda ağırlandığını belirterek, "Buradan ayrıldıktan sonra bizleri tarihin en şerefli milletin torunlarını katillikten de öte soykırımlıkla suçluyorlar. Türkiye bu tür suçları hiçbir zaman işlemediği gibi bu duruma da müstahak değildir" dedi.
Bu gidişi milletin durduracağını kaydeden Kamalak, "Biz çağırıyoruz alın akıyla başı dik bir vaziyette yaşayabilmek için bir araya gelmemiz lazım, oyunu bozmamız lazım diyoruz. 77 milyonun tamamınaı sesleniyoruz. Kardeşlerim gelin yaşanabilir bir Türkiye'yi yeniden kuralım. Tüm insanlığın muhtaç olduğu adil düzeni yeniden inşa edelim" diye konuştu.
AHMET ÖZAL DA KONUŞTU
SP ve BBP ittifakının Malatya'dan milletvekili adayı olan Ahmet Özal da konuşmasında, seçmenlerin oylarını verirken vicdanlarının sesini dinlemelerini istedi.
Ahmet Özal, "Bu ittifak Türkiye'de halkı, vatanı için sizler için canını vermiş üç kişi üzerine kurulmuş bir ittifaktır. Rahmetli Özal, Erbakan ve Yazıcıoğlu onlar bu ülke için öldü onlar bu ülke için şehit oldular. Bu seçimlere giderken vicdanınızı dinleyin. Yanlışlara, hatalara, haksızlıklara, yolsuzluklara ortak olmayın" dedi.
Bu arada mitingin başlayacağı saatlerde miting alanının karşısında bulunan bir alışveriş merkezi çatısına çıkan 24 yaşındaki Hüseyin Ş. borçları olduğunu söyleyerek intihar girişiminde bulundu. Aşırı derecede alkollü olduğu öğrenilen Hüseyin Ş. polisler tarafından çatından indirildi.

FOTOĞRAFLI