Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ,()-KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, IŞİD'in rehin aldığı 49 Musul Konsolosluğu personelinin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili, "Bütün milletimizin gözü aydın olsun diyoruz" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ Kalkınma Kurultayı'na katılmak için geldiği kentte IŞİD'in kaçırdığı Musul Başkonsolosluğu personelinin serbest kalmasını değerlendirdi. Bu sabah çok sevindirici bir haber aldıklarını belirten Yılmaz, şöyle dedi:
"Bütün milletimizin gözü aydın olsun diyoruz. Başta tabi bu kardeşlerimizin ailelerinin gözü aydın olsun diyoruz. Uzun bir zaman bir endişe yaşandı tabi ama çok şükür sağ salim ülkelerine döndüler. Bu süreçte devlet olarak, hükümet olarak bütün kurumlarımızda büyük bir çaba sarf ettik. Bu çabayı sarf eden bütün ilgililere de kurumlara da şükranlarımızı sunuyoruz. Çok zor şartlar altında biliyorsunuz bu çalışmalar yapıldı. Sorumluluk içinde bu çalışmalar yapıldı ve sonuç alındı. Emeği geçen herkesi de ben tebrik ediyorum. Türkiye bu olayla bir kez daha şunu göstermiş oldu. Vatandaşlarına, insanına çok değer veren bir ülke olduğunu devlet olduğunu ve bunun gereğini yapmak için her türlü çabayı sarf ettiğini göstermiş oldu. Bu açıdan da bence yine örnek bir süreç yaşandı. Bir daha böyle hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyorum. Tekrar hepimizin gözü aydın diyorum."

FOTOĞRAFLI