KAĞITHANE'de bir apartman inşaatında açılan temelin istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu meydana gelen toprak kayması nedeniyle, inşaatın bitişiğindeki iki bina boşaltıldı. Bir apartmanın ise bodrum katlarını su bastı.

Olay, saat 02.00 sıralarında Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, İlke Sokak'ta meydana geldi. Bir apartman inşaatı için kazılan temelin istinat duvarı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Çökme sonucunda temel açma çalışmalarının yapıldığı alanın bitişiğindeki yaya kaldırımı ile 3 katlı bir apartmanın ön cephe duvarıyla, temelinde bulunan toprağın bir kısmı arsanın içine kaydı. Olay sırasında bir su borusunun patlaması nedeniyle de 5 katlı bir apartmanın bodrumda katındaki daireleri su bastı. Olayın meydana geldiği dakikalarda evlerinde uyuyan mahalleli, gürültü üzerine paniğe kapılarak dairelerini terk etti.

İKİ BİNA BOŞALTILDI

Arsanın bitişiğindeki iki bina boşaltılırken, bir yandan da zabıta ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bölgedeki suların kesilmesinin ardından, su basan dairelerde pompalarla su tahliyesi yaptı. Zabıta ekipleri de toprak kaymasının meydana geldiği alanda inceleme yaptı. Olayda, herhangi can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, olayla ilgili gündüz saatlerinde alanda detaylı bir inceleme yapılacağı öğrenildi.

(FOTOĞRAFLI)