UŞAK'ın Banaz İlçesi'nde 25 yaşındaki Kadriye Tümer, 'Miyastheina Gravis' olarak bilinen sinir ve ağır kas zaafı hastalığı nedeniyle 4 yıldır yatağa bağımlı yaşıyor.
Bağkonak Köyü'yde yaşayan ev kadını Hatice Tümer ve ayakkabı boyacısısı Rıza Tümer çiftinin tek çocukları Kadriye Tümer, dört yıl önce tıp dilinde 'Miyastheina Gravis' olarak bilinen sinir ve ağır kas zaafı hastalığına yakalandı. Hastalığa bağlı kol ve bacaklarını kullanamayan genç kız yatağa bağımlı hale geldi. Anne ve babasının desteğiyle ayağa kalkabilen Tümer, her ay hastaneye götürülüp, bir hafta süreyle kas güçlendirici serum veriliyor. Bu şekilde acı ve ağrılarından kurtulan talihsiz kızın, tekrar ayağa kalkabilmesi kök hücre nakline bağlı.
Doktorların kök hücre naklinin bir an evvel yapılması gerektiğini belirten Tümer, "Sürekli evde yatmaktan sıkıldım. Ben de yaşıtlarım gibi gezmek istiyorum. Doktorlar ancak kök hücre nakliyle sağlığıma kavuşabileceğimi söyledi ancak ailemin bu tedavi masraflarını karşılayacak maddi gücü yok. Babam, ayakkabı boyacılığı ile kazandığı parayla ancak kıt kanaat evi geçindirebiliyor" dedi.
Tekerlekli sandalyesi olmadığı için yatmaktan bıkan Kadriye Tümer, tek isteğinin bir an evvel sağlığına kavuşmak olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI