İETT'nin yeni otobüslerinin hizmete alım törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, bisiklet taşıma aparatı bulunan otobüsleri de tanıttı. Topbaş, yaptığı konuşmada 2009'da rakibi olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT'nin yeni 110 otobüsünün hizmete alım törenine katıldı. Kartal Meydanı'nda düzenlenen törende AK Parti İstanbul milletvekilleri Alev Dedegil, Erol Kaya, İsmet Uçma ile İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da yeraldı

10 YILDA İSTANBUL'A YAPILAN YATIRIM TUTARI 60 MİLYAR

10 yıllık görev süresinde İstanbul'a 60 milyar tutarında yatırım yapıldığını belirten Kadir Topbaş, belediye meclisinden geçen yeni bütçedeki yatırım tutarının ise 8,5 milyar olduğunu söyledi. Topbaş, "Geçmişte maaş ödeyemeyen belediye, devlet gibi yatırım yapan bir duruma geldi" diye konuştu.

DİYARBAKIR, ERZURUM İSTANBUL'DAN DAHA FAZLA PAY ALIYOR

Muhalefet partisine bağlı belediyeler tarafından "Arkamızda hükümet yok" şeklinde eleştiri aldıklarını belirten Topbaş "Bütün büyükşehirlere pay gelişmişlik endeksi dikkate alınarak dağıtılıyor. Diyarbakır, Erzurum fert başına bizden daha fazla pay almakta" dedi.

İZMİR'DE ANTALYA'DA 600TL DAĞITIN DA GÖRELİM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğu süreçte verdiği seçim vaatlerini hatırlatan Topbaş eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun 'her fakir aileye 600 TL vereceğiz' dediğini hatırlatan Topbaş, "Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu şimdi Genel Başkan. İzmir'den, Antalya'dan başlasın bakalım. Sizlerin yurttaş olarak '600TL'yi dağıtın bakalım görelim' demeniz lazım" diye konuştu.
Topbaş, "Sayın Kılıçdaroğlu '200 metrenin altında olan işgalli arsaları işgalcilere bedava vereceğim' dedi. Bu işgalli yerlerin bir kısmı gayri müslim vakıflara, bir kısmı devlete, bir kısmı özel şahıslara ait. Bizim malımızı nasıl vereceksin, ne söylemdir bu diye kimse sormadı. Böyle siyaset olmaz" ifadelerini kullandı.

20 ADET BİSİKLET APARATLI OTOBÜS

1705 adet yeni otobüsten 110'unun bugün devreye girdiğini söyleyen Topbaş, otobüslerin 20'sinin önünde bisiklet taşıma aparatı taşıdığını anlattı. Otobüsün önüne yerleştirilmiş bir sistemle bisiklet taşımanın mümkün olduğunu belirten Kadir Topbaş, İstanbul planlarına 1050 km'lik bisiklet yolu olduğunu söyledi. Topbaş, Kartal-Kadıköy sahil yolu, Sarıyer-Kabataş sahil yolu, Küçükçekmece-Eminönü sahil yolu dahil olmak üzere toplam 6 otobüs hattında bisiklet aparatlı otobüslerin devrede olacağını ifade etti.
Konuşmasının ardından çocuklarla beraber kurdele kesen Kadir Topbaş, basın mensuplarına sistemin nasıl çalıştığını anlattı. Belediye otobüsünün önüne monte edilmiş aparata bisiklet yerleştiren Topbaş, daha sonra otobüsün direksiyona geçti. Kadir Topbaş, "İstanbul'da 'İkarus' dönemi bitti, tamamen tedavülden kalktı" dedi.

AK PARTİLİ VEKİLDEN DERSHANE AÇIKLAMASI

Törende İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan önce kürsüye çıkan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma dershanelerle ilgili olarak "Başbakanımız sadece bir siyasetçi, genel başkan olarak değil, bir veli, bir baba, bir anne şevkatiyle bu konuyu enine konuna masaya yatırdı, irdeledi, olması gerekenleri söyledi" dedi. AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı sırasında en büyük icraatın Milli Eğitim'de yapılan 4+4+4 uygulaması olduğunu söyleyen Uçma, "Merhum Hasan Ali Yücel'den itibaren tek tip insan yetiştirmek projesine ilk defa farklı bir açıdan bakılıyordu. 'Yapılan nedir' biliyor musunuz, bu yaygaraya asla kulak vermeyin. Bir bardak suda koparılan kıyametlere kulak vermeyin. Yapılan büyük reformun devamı, ikinci adımıdır. Üçüncü, dördüncü, beşinci adımı da gelecek" şeklinde konuştu.